SON DAKİKA

Haber Ekspress

Nipt Testi ile Bebeğinizin Durumunu Öğrenin

Nipt Testi ile Bebeğinizin Durumunu Öğrenin
Bu haber 26 Nisan 2024 - 19:59 'de eklendi.

Kromozom hastalıkları, toplumda oldukça sık görülen hastalıklardır. Ülkemizde her yıl 1.2 milyon gebelik gerçekleşmektedir ve her yıl binlerce kromozom hastalığına sahip bebekler dünyaya gelmektedir. Ancak doğumdan önce nipt testi yaptırarak, bebeğinizin herhangi bir rahatsızlığı olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Nipt Testi Nedir?

Nipt testi, hamileliğin 10. haftasından itibaren başlayarak belirli genetik durumlar için tarama yapılmasını sağlayan bir testtir. Kolay ve hızlı olan nipt testi oldukça güvenilir sonuçlar vermektedir.

Nipt Testi Nasıl Yapılır?

Bu test için hamile kişiden bir tüp kan örneği alınır. Alınan bu kan örneğinin serum kısmı kullanılır. Serumdan nipt testi için fetüsün DNA örnekleri alınır ve bu şekilde herhangi bir hastalık olup olmadığı saptanır.

Nipt Testi Ne Zaman Uygulanır?

Nipt testi genellikle hamileliğin 10. haftalarında anneden kan alınarak uygulanır. Bu şekilde testler yapılır.

Alerji Testi Nedir?

Alerji testi, vücudun herhangi bir yerinde meydana gelen reaksiyonların belirlenmesi için yapılan bir tür testtir.

Alerji Testi Nasıl Yapılır?

Alerji testi üç farklı şekilde yapılır. Bunlar; prick testi, intradermal test ve yama testidir. Bu testler ile kişilerin alerjileri olduğu durumlar belirlenir.

Alerji Çeşitleri Nelerdir?

Besin alerjisi, böcek alerjisi ve kimyasal maddeler, solunan hava gibi alerjik durumlara neden olan birçok etken bulunmaktadır.

Alerji Teşhisi Nasıl Konur?

Alerji durumunun belirlenmesi için kişilere belirli testler yapıldıktan sonra alerji teşhisi koyulmaktadır.

Alerji Testi Fiyatları

Farklı şekillerde yapılan alerji testleri bulunmaktadır. Bu testler hekimler tarafından uygulanmaktadır ve alerji testi fiyatları bazı durumlara bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Hangi testin yapılacağı fiyatlar açısından önemlidir. Hangi testlerin yapılacağına ve diğer durumlara göre alerji testi fiyatları değişmektedir. Fiyatları etkileyen bir diğer faktör ise testi yaptıracağınız yerdir.

Testinizi bir hastanede, özel klinikte ya da doktorunuzun kendi muayenehanesinde yaptırabilirsiniz. Bu durumda alerji testi fiyatları değişiklik gösterecektir. Fiyatlar bu şekilde belirlenmektedir.

Sperm Testi Nedir?

Sperm testi ile meni içerisindeki sağlıklı sperm hücresi miktarı ve kalitesini ölçülmektedir. Boşalma sırasında çıkan meni ile bu test yapılmaktadır.

Sperm Testi Nasıl Verilir?

2 ile 5 gün boyunca cinsel perhiz uygulamış olan kişiler, sperm testi için bir odaya alınır. Burada steril bir kabın içerisinde meni konur ve incelemeler başlar.

Sperm Testi Yorumları

Sperm testi yorumlarına baktığınızda bu testin ne kadar faydalı ve ne kadar işe yarar bir test olduğunu görebilirsiniz.

Sperm Testi Sonucu

Sperm testi sonuçları, alanında uzman bir hekim tarafından değerlendirilmektedir. Bu testin sonuçları ise 1 gün sonrasında öğrenilmektedir.

Sperm Testi Neden Yapılır?

Sperm testi genellikle eşlerin çocuk sahibi olamadığı durumlarda yapılır. Uzun süre korunmasız ilişki sonrasında çocuk sahibi olamayan kişilere bu test uygulanmaktadır. Kısırlık ya da cinsel yol ile bulaşan hastalıkların teşhisinde de bu test ile teşhis konulmaktadır.

Sperm Testi Fiyatları

Bu test, çocuk sahibi olamayan kişilerde sperm kalitesine bakmak için uygulanmaktadır. Testi yaptıracağınız yere göre sperm testi fiyatları değişiklik gösterebilmektedir ve fiyatları etkilene bazı faktörler bulunur. Bu faktörlerden ilki testi yaptıracağınız yerdir. Testinizi hastanede, özel kliniklerde ya da hekiminizin kendi kliniğinde yaptırabilirsiniz ve bu durumda sperm testi fiyatları değişiklik gösterecektir.

Bunun yanı sıra bu testin fiyatları hekimlere de bağlıdır. Bazı durumlarda hekimden hekime göre sperm testi fiyatları değişiklik gösterebilmektedir. Net bit fiyat bilgisi için testi yaptıracağınız yer ile konuşmanız daha faydalı olacaktır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa