SON DAKİKA

Haber Ekspress

O ÜCRETLER GERİ ÖDENİYOR!

Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet öncü oldu, CK Boğaziçi Elektrik geri ödeme yapmak zorunda kaldı.

O ÜCRETLER GERİ ÖDENİYOR!
Bu haber 08 Ağustos 2018 - 14:43 'de eklendi.

Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet; Haziran ayı başında Elektrik Dağıtım Firmalarının eski abonelerden talep etmiş oldukları “Güvence Bedeli” adı altında faturalara yansıtılan ücretlerle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan haberlerin ses getirdiğini dile getiren Emanet’in basın açıklamasının tam metni:

HABERİMİZ SES GETİRDİ…

Bu aylarda derneğimize başvuran tüketicilerin şikayetleri üzerine gördük ki, Elektrik Dağıtım Firması tarafından eski abonelere “Güvence Bedeli” adı altında fahiş tutarlarda faturalar yansıtılmış. Güvence Bedeli; elektrik şirketleri tarafından tüketicinin borcunu ödememe riskine karşı, abonelik sırasında teminat olarak alınan bir ücrettir ve sözleşme iptal edildiğinde bu ücret aboneye geri ödenir.

DERNEĞİMİZ OLARAK BU YANLIŞA KAYITSIZ KALMADIK

Derneğimiz olarak bizlere başvuruda bulunan yüzlerce tüketicimizin bu mağduriyetine kayıtsız kalmadık. Hiçbir şekilde abonelere ibraz edilmeden fahiş tutarlarda hesaplardan çekilen ücretler, faturalara yansıyan bedeller üzerine tüketicilerimiz haklı olarak, “Yirmi-yirmi beş yıldır abonesi olduğumuz kuruma güven veremedik mi” diye isyan etmişlerdi.

TEŞEKKÜRLER BÜYÜKÇEKMECE

2018 yılı Haziran ayında dernek olarak bu konuyla alakalı haber yapıp, tüketicilerimizi bizimle birlikte hareket etmeye, itiraz haklarını kullanmak üzere dilekçe vermeye, derneğimize ve Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuruda bulunmak üzere davet ettik. Çağrımıza kulak verip yasal haklarını arayan Büyükçekmece halkına teşekkür ederim. Haberimizin ardından tüketicilerimizle birlikte atmış olduğumuz adımların ve dilekçelerin akabinde, Büyükçekmece Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti’nin tüketicilerden gelen şikayet dilekçelerini kabul ederek “fatura bedelinin tüketiciye ödenmesine veya iptaline “ kararları üzerine CK BOĞAZİÇİ ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ ANONİM ŞİRKETİ tarafından o ücretler geri ödenip, iptal edilerek büyük yanlışlıktan geri dönüldü.

Hakem Heyeti’nden aldıkları kararlarla ya da bu kesilen ücretlerin geri ödemesini alıp derneğimize teşekkür etmeye gelen tüketicilerimize biz de derneğimize verdikleri destekten dolayı buradan teşekkürlerimizi sunmayı bir borç bildik.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa