SON DAKİKA

Haber Ekspress

Okul kantincileri zor durumda

Okul kantincileri zor durumda
Bu haber 28 Aralık 2020 - 1:28 'de eklendi.

Koronavirüsün Türkiye’de görülmeye başladığı Mart ayından bu zamana kadar kantinler kapalı. Kantinlerin kapalı olması dolayısıyla kantin esnafı geçim sıkıntısı çekiyor…

Sicili temiz olan kantinci esnafı kredi ile ayakta durmaya çalışıyor.

Kredi ödemesi gelen esnaf kredilerini ödeyemiyor ve geçici işlerde çalışmak zorunda kalıyor. 20 bin kantinci esnafı hibe ve 1 yıl ertelemeli faizsiz kredi istiyor. Ayrıca 2020 yılındaki vergi borçlarının silinmesini talep ediyorlar. Kantinler kapalı olmasına rağmen ssk-bağkur, vergi, muhasebe giderleri devam ediyor. Esnaf para kazanamadığı için borçları da giderek artıyor. Pandemi zamanında bağkur borcunu ödeyemeyen kantinciler sağlıktan faydalanamıyor. Ev kirasını ödemekte zorlanan kantinciler zor durumda kalıyor, borç ile günlerini geçiriyorlar. Şuana kadar açıklanan genelgeler veya ekonomik tedbirlerden hiçbir şekilde fayda görmediler. Kantinler açılana kadar aylık asgari ücret üzerinden nakdi yardım yapılmasını talep ediyor, okullar normal eğitime dönene kadar kira alınmamasını talep ediyorlar.

Haber: Harun Çoban

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa