SON DAKİKA

Haber Ekspress

OKULCU HASAN TEPECİK’İ KADERİNE TERK ETMİŞ!

OKULCU HASAN TEPECİK’İ KADERİNE TERK ETMİŞ!
Bu haber 14 Ekim 2021 - 20:49 'de eklendi.

Kendine ‘okulcu Hasan’ sıfatını takan Hasan Akgün, Tepecik’teki okul sıkıntısını çözmeye hiç niyeti yok

OKULCU HASAN TEPECİK’İ KADERİNE TERK ETMİŞ!

 

Büyükçekmece’nin en büyük mahallelerinde olan Hürriyet ve Ulus Mahalleleri’ndeki okul sıkıntısı vatandaşları canından bezdirdi. Corona salgını yaşandığı, her gün 200’den fazla insanın öldüğü bir ortamda, okulların sınıf mevcudu 45 civarında… Ulus İlköğretim Okulu’nun bahçesine, derme çatma prefabrik yaparak çözüm bulmaya çalışan Okulcu Hasan’ı ‘siyaset’ yapmakla suçluyorlar.

 

Tepecik Erzurumlular Derneği Başkanı Hasan Karataş, ‘Okulcu Hasan’ söyleminin Tepecik’e yansımasını göremediğini ifade ederek ‘Büyükçekmece’nin en büyük mahallesi olan Hürriyet Mahallesi’nde, sadece bir okulla bu mahalleye hizmet verilmesi bizlerin açısından, veliler, mahalleli açısından, geleceğimiz olan gençler açısından büyük üzüntü verici’ sözlerini paylaştı.

 

Tepecik Erzurumlular Derneği Hasan Karataş, Büyükçekmece’nin en büyük mahallelerinden olan Hürriyet ve Ulus Mahalleler’inde yaşanan okul sıkıntısına işaret ederek, konunun siyasi boyutları olabileceğinden endişe duyduğunu aktardı. Başkan Karataş, en son 2020 STK Çalıştayı’nda da konuyu belediye yönetimine aktardıklarını, bir projeden bahsedildiğini ancak geçen sürede kayda değer bir adım atılmadığını aktardı.  Milli Eğitim Bakanlığı’na, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Kaymakam’a,  Belediye Başkanı’na ve siyasi partilere seslenen Karataş, gelecek nesiller için Tepecik’teki okul sorununa bir an önce eğilinmesini istedi.

OKULCU BAŞKAN UYUYOR MU?

‘Tepecik’te okul sorunu var ancak Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün kendine ‘okulcu başkan’ diye bir sıfat takmış durumda. Burada bir tezat oluşmuş olmuyor mu?’ sorumuzu cevaplayan Başkan Karataş ‘Çocuklarımız geleceğimiz diyoruz ama özellikle bu anlamda Büyükçekmece Tepecik bölgemiz ve bir iki mahallemizde okul yetersiz. Lise düzeyinde, ortaokul düzeyindeki yetersizliği malesef görüyoruz, yaşıyoruz. Velilerimizin bu anlamda şikayetleri geliyor. Özellikle Tepecik Hürriyet ve Ulus Mahalleler’inde bu anlamda ciddi sıkıntılar var. Bu sıkıntıların bir tanesi de Büyükçekmece’nin en büyük mahallesi olan Hürriyet Mahallesi’nde sadece bir okulla bu mahalleye hizmet verilmesi bizlerin açısından, veliler, mahalleli açısından geleceğimiz olan gençler açısından büyük üzüntü verici… Sizin de az önce belirttiğiniz gibi Büyükçekmece Belediye Başkanı sayın Dr Hasan Akgün kendisini ‘Okulcu Hasan’ olarak kendisini her yerde ifade ediyor. Biz de bundan memnuniyet duyuyoruz aslında ama bunun sadece Tepecik’e yansımasını göremiyoruz malesef. Bu konudaki çalışmaların bize her seferinde dile getirmelerine rağmen malesef herhangi bir okulun, herhangi bir lisenin, orta okulun, ilkokulun yapıldığını görmüyoruz. Geçtiğimiz 2020 STK Çalıştay’ında biz yine bu anlamda Büyükçekmece Belediyesi ile alakalı programda okullarla alakalı sorunları dile getirmek adına, gittik görüştük. Kendileri bir Ulus İlköğretim içinde yapılacağını  dile getirdiler. Görselini paylaştılar bizimle ancak bu konuda hiç bir çalışma yok. Ulus İlköğretim Okul’nda malesef 2021 yılında olmamıza rağmen hala sağlıksız koşullarda 45 kişilik sınıflarda eğitim görmeye bakın altını çiziyorum eğitim görmeye çalışan evlatlarımız var. Bu hepimizin ayıbı. Ben buradan Milli Eğitim Bakanlığı’na, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, mevcut Belediye Başkanımıza, mevcut Kaymakamımıza, siyasi partilerimize hepsine sesleniyoruz. Burası Tepecik 2 mahalleden oluşuyor ama okul konusunda çok geri kalmış bir yer. Buradaki sınıflar yetersiz. Sağlıklı bir nesil yetiştirmek istiyorsak. Daha donanımlı daha güzel gençler yetiştirmek istiyorsak, gençlerimize sahip çıkmalıyız, çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Bu anlamda da herkesin kesinlikle siyaseti bırakıp çocuklarımıza hizmet etmesini talep ediyoruz. Bizler de elinden ne geliyorsa bütün STK’lar bu anlamda toplanıp, üzerimize ne görev düşüyorsa yapmaya hazır olduğumuzu buradan belirtmek isteriz’ sözlerini paylaştı.

BURADA YAŞAYANLAR DAR GELİRLİ KESİM

Tepecik bölgesinde yaşayan insanların işçi ağırlı bir kesimi temsil ettiklerine işaret eden Karataş  ‘Şimdi mesela Büyükçekmece’deki bir liseye bir evladımız gitmek için buradan 2-3 TL vererek okuluna gitmeye çalışıyor. Bu da günlük 6 TL. Aile çocuğuna 10-15 TL de harçlık verdiğini düşünürsek ayda yapar 600 TL. Zaten bu insanların çoğu kiracı, otomatikman bu insanları maddi olarak ciddi anlamda da yoruyor. Tepecik’te neden bir lise olmasın? Acaba olmamasının sebebi ne, kimler? Siyasi bir çatışmanın nedeni mi?’ ifadelerini kullandı.

 

OKUL YAPILMAMASININ NEDENİ SİYASİ ÇATIŞMA MI?

‘Siyasi çatışma derken, Ak Parti ile Büyükçekmece Belediyesi arasında bir çatışmadan mı söz ediyoruz’ sorumuzu cevaplayan Başkan Karataş ‘Tepecik’te yaşayan insanların yoğunluğu bir partide, X bir yerde yaşayan insanların yoğunluğu başka bir partide bunlar acaba bunun neden mi diye düşünmeye başladık artık. Kötü düşünmek istemiyoruz, kötü niyetli de olmak istemiyoruz ama malesef yılların verdiği bir birikim var burada, sorunların had safhaya ulaştığı, insanların dayanamaz duruma geldiği bir ortamdayız çünkü okulların önüne gittiğimiz zaman şahsen üzülüyorum. Benim de evladım var. Anaokuluna gönderiyorum, insanlar orada kalabalığın içinde bekliyorlar. Yazık günah! Biz burada yer olmasa da belediyenin, ilçe milli eğitim müdürlüğünün, İl Milli Eğitim Müdürlüğü veya bakanlığın hazine arazisi mi olur, göl kenarında bir yer mi olur, işte başka bir mahallenin ortasında bir yer mi olur veya Türkoba Rüzgarlıtepe dediğimiz, imara kapalı alanlar var, buradan bir istifade yapılarak işte bir lise, bir ortaokul, bir ilkokul yapılabilir mi? Neden olmasın’ dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ADIM ATTI

‘İlçe milli eğitim müdürlüğünün bu konuda böyle bir atılımı var mı?’ sorumuzu da cevaplayan Başkan Karataş ‘Evet var. Ulus İlköğretim Müdürümüzle konuşmuştuk, okulla alakalı bir kaç konuda yardımımız olmuştu, orada sohbet ederken, okulun yanındaki prefabrik sınıfların kaldırılarak yerine daha farklı bir okul binasının yapılacağını ifade etti ama nasıl yapılacağını bilmiyoruz. Her dönem bu tarz söylemler oluyor’ sözlerini kaydetti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa