SON DAKİKA

Haber Ekspress

On yüz bin milyon baloncuklu hayaller…

On yüz bin milyon baloncuklu hayaller…
Bu haber 28 Nisan 2019 - 15:55 'de eklendi.
Cem Öngider

Bir videoyla SOSYAL MEDYA fenomeni(?) olma hayalinde gençler, çocuklar… 
Kanallarına bilmem kaç bin ya da milyon abone toplayıp  kısa yoldan milyonlar kazanacaklarını düşünüyorlar.En acayip video ve hallerle göze batmayı, öne çıkmayı, herkesin konuştuğu, beğendiği fenomen(?) olmak için herşey…Bunun için ekipmanlar alan, özel oda stüdyo kuran çocuklar, gençler var. Ve çığ gibi yayılıyor. Bütün işleri video çekip paylaşmak ve abone edinmeye çalışmak. Konuşmalar da şöyle:-Benim abonem 900 e yaklaştı, biraz daha kasarsam 1000 i geçerim. Sonra gelsin paralar.-Yaa biliyor musun falancanın 150.000 abonesi olmuş. Ayda 10.000 € (euro) kazanıyormuş. Vs.vs.
Birbirini gaza getiren muhabbetlerle boş ve hayal kırıklığı ile geçecek zamana ve yıllara adım atma halleri. 
Çekilen videoları ailelerinden kaç yetişkin izliyor bilemem ama anne babaları izleyeceğini bilseler ne olurdu tahmin etmek istemem. Onlara bilerek izin verildiğini bile düşünmek istemiyorum çünkü bu daha vahim.
Yönlendirme ailelerden geliyorsa (ki sanmıyorum) hakikaten bir uzmana görünmeleri gerekiyor. Çünkü küçük yaştaki bir çocuğu bu hayallere kaptıran ve teşvik eden bir anne bir baba zaten tedavi ihtiyacı oluşmuş bir vakadır, bence.
Medya ve televizyon pompalamasıyla dizi yıldızı ve bu fenomen(?)lerin ışıklı sahte dünyalarına yönlendirilen gençler elbette emeği, alınterini, sabırı, helal kazancı, vefayı, empatiyi, hoşgörüyü, dostluğu, sohbeti, muhabbeti, adaleti, doğru söylemeyi,hak yememeyi,sadece kelime olarak bilirler. Anlam olarak içleri boşaldı artık, onlara hiç bir şey ifade etmiyor.İçselleştiremedikleri, hissetmedikleri için ve bu şekilde yaşam tarzı bilmedikleri için şu an ki gençler ve çocuklar bencil, empati yoksunu, isteyen, hep isteyen, üretmeyen, hazırı tüketen, kolay para, keyif, kolay ders geçme, kolay diploma alma, kolay hayat yaşama peşindeler.
Yıllar önce bir reklam vardı… On yüz bin milyon baloncuk olan meşrubat şişesi vardı. Biz de o mesrubat şisesindeki balonlar gibi balon insanları yaratıyoruz.Bir süre sonra zaten patlıyorlar…
Peki bu hale nasıl geldiler? Annelere soruyorum.Babalara soruyorum.Soruyorum.Soruyorum.Tık yok. Çünkü herkes dizi izliyor, sabah programları, evlenme, yarışma ne varsa izliyor.Sadece, izliyor.İzliyorİzliyor.
Kalkıp yerinizden bir çocuğunuza sorabilir misiniz. Nasılsın diye bugün, birlikte vakit geçirelim mi? diye.
 Birlikte biraz yürüyüş yapsanız, sadece güzel şeylerden bahsetmek şartıyla.Bir sorabilir misiniz? En sevdiği şarkıcı, şair kim?Bahar gelmiş, senin için ne anlam ifade ediyor? Diye sorar mısınız.Bir kitap okumak isteseydin, ne tür bir kitap olurdu? Diye sorun.”- Birlikte her gün bir saat bir şeyler yapalım seninle. O 1 saati sen planla, listesini yap bana ver yarından itibaren sadece sana ve bana ait bir saatimiz olsun hergün”Deyin çocuğunuza mesela. Bir olun onunla, birlikte olun.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa