SON DAKİKA

Haber Ekspress

Otogarın devri durduruldu!

Otogarın devri durduruldu!
Bu haber 25 Temmuz 2019 - 14:48 'de eklendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 11 Temmuz’da yapılan toplantısında, Bayrampaşa’daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nın İSPARK’a devredilmesi önünde alınan karar, İstanbul 3. İdare Mahkemesi tarafından durduruldu. Mahkeme, işlemin sebebi ve yasal dayanağına ilişkin belgelerin kendilerine ulaştırılması için İBB’ye 7 gün süre verdi.
İBB Meclisi’nin eski adı Esenler Otogarı olan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nı İSPARK’a devretmesi yönündeki kararının ardından, 18 Temmuz’da Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüler Derneği ile Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.’ye 3 gün içinde otogarı tahliye etmeleri için karar gönderdi. Bunun üzerine dernek ve şirket avukatları, İBB Meclisi kararının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmenin durdurulması için nöbetçi mahkemeye başvurdu.
İtirazı değerlendiren İstanbul 3. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurarak dava konusu işlemin sebebi ve yasal dayanağına ilişkin belgelerin kendilerine ulaştırılması için İBB’ye 7 gün süre verdi.
Mahkeme kararında şu ifadelere yer verdi:
“Dava konusu işlemin uygulanması halinde davacı açısından telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması ve ayrıca dava konusu işlemin uygulanmakla etkisi tükenecek nitelikte bir işlem olması nedeniyle, davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına, savunma ve ara kararına cevap verilmesi için davalı idareye 7 gün süre tanınmasına karar verildi.”
Öte yandan İSPARK yetkilileri, yürütmeyi durdurma kararının rutin bir işlem olduğu belirtilerek, tüm hukuki hakların kullanılacağı belirtildi. İBB hukukçuları, mahkemenin bilgilendirilmesinin ardından sürecin devam edeceğini düşündüklerini de aktardı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa