SON DAKİKA

Haber Ekspress

ÖZER: GERÇEKLERİ ANLATIN!

ÖZER: GERÇEKLERİ ANLATIN!
Bu haber 26 Mart 2019 - 9:07 'de eklendi.

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Av.Turan Taşkın Özer, AK Parti adayı Mustafa Necati Işık’ın, gerçek dışı beyanlarla vatandaşları yönlendirdiğine dikkat çekerek, ‘Halkımıza gerçekleri anlatma zaruretimiz doğmuştur’ dedi.

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Av. Turan Taşkın Özer, yaklaşan 2019 Yerel Seçimlerinden önce basın mensuplarıyla bir araya geldi. Özer, yaptığı açıklamalarda rakip partinin kullandığı siyasi dili, afişlerle oluşturulmak istenen algıyı, Beylikdüzü Belediyesi tarafından yapılıp göz ardı edilen hizmetleri ve yanlış bilgilerle vatandaşları yönlendirmeye dönük seçim çalışmalarını belgeleriyle gözler önüne serdi.

2009 yılından bu yana doğru bir dil kullanarak rakibi odaklanmadan kendi yapacakları işleri vatandaşlarla paylaştıklarını belirten Özer, “ Tabi ki bizde ilçemizdeki siyasi rekabetin, yine Beylikdüzü ahlaki ve kültürüne uygun, siyasi rakiplerin birbirine çamur atmadığı, siyasi kampanyaların temeline yukarıda sayılan beyan ve ifadelerin oturtulmadığı ve bu asılsız beyanlara Beylikdüzü halkının yüksek iyi niyetinin ortak edilmediği şekilde yürütülmesini dilerdik. Ancak izlediğimiz ve gördüğümüz birkaç hususta, gerek kullanılan materyallerin içeriği, gerek materyallerin kullanım alanları ve gerekse bir kisi beyanlar hakkında açıklama yapmamız ve yüksek iyi niyete sahip halkımızı gerçeklerle aydınlatma zaruretimiz doğmuştur” ifadelerini kullandı.

‘KASTINI AŞAN BEYANLAR KULLANDI’

Mahallelere astığı pankartta, ‘Yıktırılan Beylik Pazarı’ ifadesinin kendilerini son derece üzdüğünü belirten İlçe Başkanı Özer, AK Parti Adayı Mustafa Işık’ın kastını aşan beyanlar kullandığını söyledi. Özer; “Dikkat ederseniz rakip siyasi parti, Beylikdüzü sathında özellikle Barış Mahallesi çevresine astığı afiş ve pankartlarında “Yıktırılan beylik pazarı” ifadesini kullanmakta, hatta bu hususu proje kitapçıklarında da dile getirmektedir. Ayrıca üzüntü duyarak haber edindiğimize göre rakip siyasi aday, yine özellikle Barış Mahallesinde düzenlediği site toplantılarında, pazar yerinin yıkılmasıyla alakalı, “Bir gece ansızın vidaları belediye tarafından sökülerek yıktırılan pazar alanı” şeklinde kastını aşan beyanları kullanmıştır.” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

‘HALK BUNU SORAR!’

Özer, pazar yerinin yıktırıldığını ifade eden rakipleri Işık’a bir takım soruyla karşılık verdi. Özer, “Sayın adaya, ‘Madem bu pazar alanı belediye tarafından yıktırıldı, madem bir gece ansızın belediye tarafından ‘Hem de o gece o denli yoğun kar yağışı bir şekilde(!) Önceden tahmin edilerek’ vidaları gevşetildi, bu işin sorumlusu olan kişi veya kişileri neden yetkili makamlara şikayet etmedin diye sormazlar mi?” sözleriyle Işık’a tepki gösterirken, Beylikdüzü halkının vicdanlı olduğuna vurgu yaparak hesabın seçim günü vatandaş tarafından sorulacağına dikkat çekti. Özer son olarak konuyla ilgili, Mustafa Işık’ı halka gerçekleri söylemeye davet etti.   

ELEŞTİRİLERE RAPORLARLA CEVAP VERDİ

Pazar yeri ile alakalı görsellerle birlikte yaptığı açıklamanın ardından bir başka konu hakkında da görüş belirten İlçe Başkanı Taşkın Özer, kültür merkezi ve projeler üzerinden yöneltilen eleştirilere de açıklık getirdi. Özer durumu şu sözlerle özetledi; ‘“Rakibimizin nakil ilkesini kullanarak algı yaratmaya çabaladığı ve manipülasyonlar yapmaya uğraş verdiği diğer bir konu kültür merkezi konusudur. Neymiş, “Beylikdüzü’nün kültür merkezi varmış ne gerek varmış? Neden o kadar bedel ödenmiş?’ Değerli basın mensupları biz siyaseti insan için yaparız. O zaman yapılan iş değer kazanır. Gördüğünüz geçmiş dönemde 7 kere açılışı yapılan adi kültür merkezi olan ama kendisi AVM bozması yapının fiziki durumunu, neden bugün ki haline getirdiğimiz yine raporlarda mevcuttur’

Özer’in basın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde;

“Beylikdüzü son beş yılda bu konuda atılım yaptı ve vatandaşımız bu hususu elbet takdir edecek. Bu yeter mi elbette yetmez. Sloganımız ne? Beylikdüzü hedef büyütüyor. Daha iyilerini yapacağız. Nasıl yapacağız yine sloganımız mevcut. İşin ehli. Kim ? Elbette Mehmet Murat Çalık. 26 yıllık, çeyrek yüzyıllık şehir ve bölge planlama birikimi, 5 yıllık belediyecilik ve proje tecrübesi, bir kent daha ne ister ki? Hem de geçerken uğramamış buraya, Beylikdüzü’nü tanıyor, sokağını caddesini sorunlarını biliyor, çözüm üretiyor öneriyor. Hayatı ahlaklı bir şekilde üretmek ve çalışmakla geçmiş.

‘BİZ YAPACAĞIZ BİZ’

“Efendim metro gelecek, deniz ulaşımı gelecek, 25 sene İstanbul’u 17 sene genel iktidari yönettiniz, İstanbul adayınız ulaştırma bakanı idi, elinizden tutan mı oldu? Yapmayın diyen mi oldu? Evet metro da deniz otobüsü de gelecek, Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda ilk önce buraya gelecek. Aslında beyan doğru ama kimin yapacağını ıskalamışlar. Biz yapacağız biz.”

“BİZ HALKIMIZA GÜVENİYORUZ”

Açıklamalarında bir çok konuya belgeleri ile açıklık getiren CHP İlçe Başkanı Taşkın Özer, seçimin adaletli şekilde sonlanmasını istediklerini belirterek açıklamalarına şu sözlerle son verdi;  “Örgütümüz tüm bileşenleri ile meclis üyesi adayları ile ari gibi sahada çalışıyor, küskün kırgın alıngan iş yapan yok herkes yol yürüyüşüne omuz veriyor. Halkımız değişimi görüyor, her şeyin farkında, yalanın gerçeğin her şeyin. İşi ehline Mehmet Murat Çalık’a verecekler biz onlara çok ama çok güveniyoruz her zaman olduğu gibi. Rakip adaya serzenişlerimi ilettim, umarım dikkate alır, alması siyasi hayatında kendisine katkı sağlar, faydalı olur. Vatandaşa her koşulda doğruları anlatmak esastır. Biz yukarıda doğruları açıkladık, vatandaş hür iradesi ile oy kullanacak, gerçeği bilmek ona göre karar vermek hakkı. Tüm Türkiye’ye sıkıntısız, dertsiz, kavgasız gürültüsüz bir seçim diliyorum, Beylikdüzü’nü yaraşır şekilde bir seçim günü geçirmemizi diliyorum.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa