SON DAKİKA

Haber Ekspress

ÖZTÜRK: RANT PAZARI’NDA KİRLİ OYUNLAR OYNANIYOR!

Vatan Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanı Erol Öztürk, Yeni Pazar Yeri inşaatının İmar Kanunu ve yönetmeliklere aykırı şekilde inşa edildiğini gazetemize açıklamış ve yapılan bir şikayeti değerlendiren 7. Bölge İdare Mahkemesi, Pazar Yeri inşaatının yürütmesini durdurmuştu. Öztürk, bu kez de oynanan oyunları gazetemize açıkladı.

ÖZTÜRK: RANT PAZARI’NDA KİRLİ OYUNLAR OYNANIYOR!
Bu haber 18 Mart 2020 - 17:30 'de eklendi.

“ÇALIK, OYNANAN OYUNLARI GÖRMEZDEN GELİYOR”

“Yaklaşık bir ay önce gazetenize yaptığım açıklamada ifade ettiğim; ŞEHİR PLANLAMAK ÇALIK’A KALDIYSA VAY HALİMİZE şeklindeki sözlerimi manşetinize taşımıştınız” diyerek sözlerine başlayan Vatan Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanı Erol Öztürk şöyle devam etti:

Şehir Plancısı olan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, maalesef ilçemize ihanet etmeye devam ediyor. Beylikdüzü halkının çıkarlarını koruması gereken Sayın Belediye Başkanı, yeşil alanın betonlaştırılmasına göz yumduğu gibi, oynanmış olan oyunları da görmezden geliyor.

EVRAKTA SAHTECİLİK… GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA…

Kot kesitinde oynanma yapıldığını dile getiren Öztürk, “Konunun uzmanlarıyla yaptığım görüşmelerde; mahkeme kararıyla durdurulan Pazar Yeri inşaatının bulunduğu 128 ada 2 parsel alanının eş yükselti eğrileri ve mevcut haritalarda yazan arazi kotları ile Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen 06.11.2018 tarih ve 227 sayılı kot-kesit evrağındaki kotların uyuşmadığının ortaya çıkarıldığını öğrendim. Onaylı imar planının altlığı halihazır haritalarda 181.00 eş yükselti eğrisinin geçtiği noktaların kotu, doğal arazide yaklaşık 5.00 metre dolgu varmış gibi doğal arazi verileri kullanılmadan, gerçeğe uygun olmayan kotlar yazılmak suretiyle hem evrakta sahtecilik yapılmış, hem de görev kötüye kullanılmıştır” dedi.

“PROJE ONAYI DA GAYRI YASAL”

13.12.2018 tarih ve 9/22 sayılı yapı ruhsatının eki olan mimari projeye dikkat çeken Öztürk, “Proje incelendiğinde; plan notlarının 19. Maddesinde ‘doğal arazi kotlarına uygun olarak, doğal arazi kotlarının altında kalacak şekilde’ projenin düzenlenmesi gerekirken, doğal kotlar, doğal araziye uygun olmayacak şekilde (uydurma düzenlenen kot-kesit evrağındaki kotlara bile uyulmadan), doğal zemin kotları yerine kendilerinin belirlediği zemin kotlarına uygun, gayrı yasal proje onayı yapılmış ve suç işlenmiştir” diye konuştu.

“TOPRAKLA SIVIYORLAR”

“Kot farkı oyunları neticesinde yaklaşık 5 metresi zemin üstünde kalan (sözde) otoparkı uygun hale getirebilmek için, emsal fazlası bulunan ve çok büyük usulsüzlükler olan Kameroğlu Metrohome projesinden topraklar getirilerek kapatılmaya çalışmak, Sayın Çalık’ın mı fikriydi diye düşünmeden edemiyorum” diye serzenişte bulunan Öztürk, “Yasa dışı düşüncelerini uyguladılar, şimdi toprakla sıvamaya çalışıyorlar” dedi.

“NASIL BU KADAR RAHAT OLABİLİYORLAR?”

AK Parti’li belediye başkanlarının bile bu kadar rahat olamadıklarını dile getiren Öztürk, “CHP’li belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ile Mehmet Murat Çalık’ın, gayrı yasal işlemleri bu kadar aleni, ısrarlı ve cesurca yapmaları kafamda soru işaretlerine sebep oluyor. İster istemez; AK Parti’nin üst kademelerinde bunları koruyan ve kollayanlar mı var sorusu aklımdan geçiyor” diyerek sözlerini noktaladı.

Haber Ekspress – Özel Haber 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa