SON DAKİKA

Haber Ekspress

Pamukta üretim düştü İthalat arttı!

Pamukta üretim düştü İthalat arttı!
Bu haber 09 Eylül 2020 - 22:44 'de eklendi.

Tire ilçesinde 2006 yılı verilerine göre 100 bin dekar pamuk üretimi yapılıyordu bu veriler 2008 yılına kadar devam etse de günümüzde 7.500 dekara kadar düştü…

Gelecek yıllar için ise çiftçilerin ortak görüşü pamuk üretiminde daha’da düşüş olacağı yönüne doğru ilerlerken son iki yılın verileri beyaz altını tekrar yükselişe geçirdi.

BEYAZ ALTIN TEKRAR ESKİ GÜNLERİNE HAZIRLANIYOR

Pamuk üretimi için kuşkusuz en verimli toprakların içinde Tire de var. Toprağın hazırlanışından başlayarak üretim aşamasının her bir evresini yine bölgemizin güçlü kooperatifi olan Tariş Pamuk Kooperatifi eksperi olarak 25 yıl boyunca hizmet etmiş olan ziraat yüksek mühendisi Nihat Erol, çiftçilere verdiği destek ile tekrar yükselişe geçen pamuk üretiminin havzamızdaki en uğraş veren ismi.

Şimdiler de Tire Süt Kooperatifi kalite kontrol mühendisi olarak görevine devam eden deneyimli mühendis Erol, günümüzde de sadece kooperatif ortaklarına değil pamuk üretimi yapan teknik anlamda destek isteyen üreticilere de ücretsiz bilgilerinden tasarruf ettirmekte.

PAMUK ÜRETİMİ ARTSIN İSTİYORUZ

Tireli pamuk üreticileri pamuk üretiminin tekrar eski günlerine gelmesini hükümetin pamuk üretimine daha çok teşvik etmesini istiyorlar bir yılda slaj ve tanelik mısırda iki ürün alınan ürünler olduğu için son yılların tercih edilen üretimi olmasına rağmen Pamuk’tan vazgeçmeyeceklerini üretime devam edeceklerini söylediler.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa