SON DAKİKA

Haber Ekspress

PES ARTIK!

Yeşil alan işgaliyle ilgili haklarında soruşturma izni verilen Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Sait Yıldırım ile Beylikdüzü Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Recep Aytekin, beş adet yeşil alanın daha ihaleye çıkarılmasını talep etti.

PES ARTIK!
Bu haber 04 Ocak 2021 - 18:51 'de eklendi.

Gazetemizin Genel Koordinatörü Erol Öztürk’ün Büyükçekmece Başsavcılığına yaptığı şikayet sonrası İstanbul Valiliğinin 04.05.2020 tarihli ve 42313 sayılı onayı ile araştırmacı olarak görevlendirilen müfettiş Fatih Korkmaz tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda, Beylikdüzü Kaymakamı Sayın Mustafa Altınpınar’ın 01.12.2020 tarih ve 15 numaralı Beylikdüzü Kaymakamlığı İlçe Hukuk İşleri Şefliği’nin kararını onaylamasıyla, haklarında soruşturma açılmasına karar verilen Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Sait Yıldırım ile Beylikdüzü Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Recep Aytekin’in talebi doğrultusunda bahse konu yeşil alana benzer konular, gündemin 10. Maddesi Ocak 2021 tarihinde yapılan Belediye Meclis toplantısına getirildi.

5 ADET YEŞİL ALAN İHALEYE ÇIKARILACAK!

Yıldırım ve Aytekin’in talepleri doğrultusunda ihaleye çıkarılacak 5 adet yeşil alanın büyüklüğü, toplamda 19.000 m2 (on dokuz bin metrekare)!

“BAŞKAN ÇALIK’I GÖREVE DAVET EDİYORUM”

“Haklarında soruşturma izni verilen kişilerin, benzer konuyu meclise taşımaları yakışıksızdır” diyen Öztürk, “Belediye Başkanı Sn. Mehmet Murat Çalık’ı göreve davet ediyorum. Hatta soruşturmanın selameti açısından görevden uzaklaştırılmaları etik olur. Bunu kendisi yapmazsa, şikayetçi olarak ben bu talepte bulunacağım” ifadelerini kullandı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Adnan Kahveci Mahallesinde 5000 m2’lik yeşil alan, Ekrem İmamoğlu döneminde CHP’li bir meclis üyesinin eşine (başka isim altında) peşkeş çekilmişti. Yeşil alanının tamamını işgal eden şahıs, yeşil alanı oto yıkama ve otoparka çevirmişti. Bunun üzerine Öztürk savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, yıllar sonra görevlendirilen müfettiş 9 üst düzey yetkili hakkında ‘Soruşturma İzni Verilmesini’ talep etmişti. Bu talep Beylikdüzü Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar tarafından onaylanarak ilgili kişi ve kurumlara gönderilmişti.

MECLİS TOPLANTISINDA MHP’LİLER SUSTU AK PARTİ’LİLER KONUŞUR GİBİ YAPTI!

Park yerlerinin ihaleye çıkarılması talebi Pazartesi günkü meclis toplantısına geldi. CHP’li meclis üyelerinin tamamının ‘Kabul’ yönünde oy kullandıkları görülürken konuyla ilgili MHP’li meclis üyeleri susmayı tercih ettiler. AK Parti grubu adına konuşan Grup Başkanvekili Tahir Abuş’un, soruşturma geçiren Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Sait Yıldırım ile Beylikdüzü Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Recep Aytekin’den bahsetmemesi kafalarda soru işaretlerine sebep oldu. Karar, oyçokluğu ile kabul edildi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa