SON DAKİKA

Haber Ekspress

RANT PAZARI – 1

Beylikdüzü Belediyesi; 11 bin metrekarelik yeşil alanın, kanunları ve yönetmelikleri hiçe sayarak betonlaştırılmasına ve yaklaşık 250 milyon liralık rant sağlanmasına göz yummakla kalmıyor, bizatihi kendisi organizasyonun içinde bulunuyor.

RANT PAZARI – 1
Bu haber 13 Şubat 2020 - 16:46 'de eklendi.

ARSA, YEŞİL ALANDA KALMAKTA… ÇALIK, DEVLETİ KANDIRMAKTA…

Beylikdüzü Cumhuriyet Mahallesi 128 ada 2 parsel’deki taşınmaz; park alanı olup, üzerine ufak da olsa betonarme bina yapılması bile kanuna aykırıyken (15 m2’yi geçmeyen prefabrik yapı yapılabilir), belediyenin oyunları ve göz yummasıyla 11 bin metrekare olan yeşil alanın tamamı betonlaştırıldı. Yapılan şikayetlere ise dalga geçer gibi cevap veren Mehmet Murat Çalık başkanlığındaki Beylikdüzü Belediyesi, devleti de kandırarak, yalan beyanda bulunmaktan imtina etmedi.

SÖZÜMONA PAZAR YERİ DEĞİL, SPOR ALANI YAPILIYORMUŞ…

Yapılan şikayetlere cevap yazan Çalık idaresindeki Beylikdüzü Belediyesi tarafından; “128 ada 2 parsel üzerine, iddia edildiği gibi Pazar Yeri inşasının söz konusu olmadığı, şikayete konu parselde 05.07.2018 tarihli ve 79 sayılı Beylikdüzü Meclis Kararı ile taşınmaz üzerinde, 03.07.2017 tarihli Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 19 (c) maddesine göre bir park alanı yapılması kararı alındığı, bu park alanı üzerinde haftanın iki günü semt pazarı kurulacak olması işin esasını oluşturduğu, bu hususa ilişkin iş ve işlemler 12.07.2012 tarihli Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre ayrıca devam ettiği, Pazar tahtalarının satışa çıkarılmasının söz konusu olmadığı…” şeklinde bilgi verilerek ilgili kurumlara yanıltıcı ve yalan beyanda bulunulmuştur.

VALİLİK, MUHAKKİK GÖREVLENDİRİLMESİNE GEREK GÖRMEDİ!

Şikayetçilerin ve ilgili kurumun konuyla ilgili muhakkik görevlendirilmesi talebi, bir Vali Yardımcısı tarafından reddedildi ve belediyenin yanıltıcı beyanı esas alındı!

TANESİ 50 BİN İLE 120 BİN LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR!

Pazar tahtalarının satışa çıkarılmasının söz konusu olmadığı açıklamasını yapan Beylikdüzü Belediyesi, ilçenin dört bir yanına astırdığı pankartlarda ve internet sitelerinde Yani Pazar Yerinde tahta satışlarının devam ettiğini paylaşmakta. İnşa edilmekte olan imara aykırı Pazar Yerinin hemen yanında yapılan tahta satışlarında dudaklar uçukluyor. Bir tahta için 50 bin ile 120 bin lira arasında değişen rakamlar talep ediliyor. Pazarcı kimliği olmayanlara da bin 500 liraya Pazarcı kimliği veriliyor!

RANT 270 MİLYON LİRA CİVARINDA!

19.02.2018 tarihinde Belediye, internet sayfasından yayınladığı duyuruda; Salı Pazarı için 362 Üretici, 1445 Pazarcı satış yeri, Cumartesi Pazarı için de yine 362 Üretici, 1445 Pazarcı satış yeri tahsisi yapılacağı belirtilmiştir. Toplam 724 Üretici, 2890 Pazarcı satış yeri, 3614 yapar! Ortalama 75 bin liradan 270 milyon lira rant demek!

GÖREVE DAVET EDİYORUZ

İşin bir diğer boyutu da; Pazar tezgahları için yapılan ödemelere fatura kesilmemesi. Yani kayıt dışı olması ve vergi kaçırılarak devletin zarara uğratılması. Halkın yeşil alanından milyonlarca rant elde etmekte olan bu rant çetesi hakkında Savcılarımızı ve Maliye müfettişlerini göreve davet ediyoruz.

AKIN’DAN SUÇ DUYURUSU

Bölgemizin tanınmış isimlerinden Hasan Basri Akın da proje hakkında suç duyurusunda bulundu. İşte o suç duyurusu:

 

 

Haber: Erol ÖZTÜRK

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa