SON DAKİKA

Haber Ekspress

RANT PAZARI – 2

Bir önceki haberimizde; Beylikdüzü Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan 11 bin metrekare büyüklüğündeki 128 ada 2 parselin yeşil alan olduğunu, fakat belediyenin bizatihi içinde bulunduğu rant organizasyonu tarafından yeşil alanın yasalara aykırı biçimde betonlaştırılarak Pazar Yeri yapıldığını ve Pazar tahtalarının 50 bin ile 120 bin lira arasında değişen değerlere satıldığını, yaklaşık 270 milyon liralık kayıt dışı rant elde edilmekte olduğunu belgeleriyle paylaşmıştık.

RANT PAZARI – 2
Bu haber 17 Şubat 2020 - 22:33 'de eklendi.

7. BÖLGE İDARE MAHKEMESİ, DURUMU ‘İDARE’ ETMEKTE!

Beylikdüzü Belediyesi tarafından yeşil alan talan edilerek imara ve yönetmeliklere aykırı biçimde yapımı sürdürülen Pazar İstanbull projesine bir destek de İstanbul 7. Bölge İdare Mahkemesi’nden geldi!

Hasan Basri Akın’ın; Pazar Yeri ile ilgili alınan meclis kararlarının öncelikle ‘Yürütmesinin Durdurulması’ ve ‘İptali’ talebiyle 18.10.2019 tarihinde açmış olduğu davaya bakan 7. Bölge İdare Mahkemesi 21.10.2019 tarihinde, “Davacı tarafından yürütmenin durdurulması isteminin bu ara kararına cevap ve davalı idarenin birinci savunması alındıktan veya cevap ve yasal savunma verme süreleri geçtikten sonra incelenmesine ve davalı idareye 30 gün süre verilmesine” şeklinde karar vermişti. Ancak aradan geçen 120 günde halen ‘Yürütmeyi Durdurma’ kararı mahkeme tarafından görüşülmemektedir.

“TALANA ORTAK OLMUŞTUR!”

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Akın, durumu şöyle özetledi:

Ta en başındayken mahkeme tarafından benim feryadım duyulup, verdiğim dava dilekçesinin gereği yapılmış olsaydı, bugün o arsa beton yığını haline gelmemiş olacaktı! Maalesef 7. Bölge İdare Mahkemesi Başkanı rantiyecilere destek vermiş ve yeşil alanın işgali suçuna ortak olmuştur!

MAHKEME; YERYÜZÜNDE MÜDAHİL BULAMAYINCA, UZAYDA MÜDAHİL ARAMAYA ÇIKTI!

Yanlış okumadınız. Mahkeme Başkanı Hasan Hacı Gül, uzayda müdahil aramaya girişmiştir! Şöyle ki:

7. Bölge İdare Mahkemesi, 19.12.2019 tarihli kararıyla Mehmet Tatlıcı isimli şahsı davaya müdahil olmaya davet etmiş ancak Mehmet Tatlıcı Avukatı aracılığıyla davaya müdahil olmayacağını bildirmiştir. Bunun üzerine 24.01.2020 tarihinde adı geçen şahsa yeniden tebligat çıkararak müdahil olması hususunda ısrarcı olmaya devam ederken diğer yandan da müdahil olacak başka birisini bulma ümidiyle şansını uzayda denemeye karar vermiş ve İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’ne dava dilekçesi ve ara kararlarını tebliğ etmiştir!

NASA’YA DA BAŞVURACAK MI?

İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nden gelecek olumsuz bir cevap karşısında Mahkeme Başkanı Gül’ün, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi’ne (NASA) başvurup vurmayacağı merak konusu oldu.

PAZAR TAHTASI ALANLARIN AKIBETİ BELLİ DEĞİL!

Yasalara aykırı olarak inşası süren Pazar İstanbull projesinden bugüne kadar 449 adet Pazar tahtası satılmış olduğu tespit edilmiş ancak Beylikdüzü Belediyesi tarafından verilen açılış tarihi her defasında iki ay sonrasına ertelenmektedir. Açılıp açılmayacağı belli olmayan Pazar yerinden Pazar tahtası satın alan ve tahta başı ortalama 100.000.-TL ödeyen pazarcı esnafının parası geri verilebilecek mi belli değil. Çünkü alınan paranın kim tarafından ne diye alındığına dair resmi bir belge verilmiyor!

Gazetemiz, bu konunun takipçisi olmaya devam edecek. Bizi okumaya devam edin.

Haber: Erol ÖZTÜRK

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa