SON DAKİKA

Haber Ekspress

Şafak Tufan, Rap müziğin parlayan ismi

Şafak Tufan, ‘Kristal’ nickiyle adında çokça söz ettirecek…

Şafak Tufan, Rap müziğin parlayan ismi
Bu haber 10 Şubat 2024 - 3:03 'de eklendi.

Son zamanlarda çıkardığı iki şarkı ile adından söz ettiren Kristal, gerçek adıyla Şafak Tufan, 25 Ocak 2000 tarihinde Sinop/Merkez’de doğdu. Lise eğitimini tamamladıktan sonra organizasyon işlerine merak saldı. İlk olarak küçük çaplı partiler düzenlemiş ardından çeşitli konserlere “Neon Organizasyon” adı altında adım attı. Sehabe, Yeis Sensura, Maw, Chef Bi, Ero, Jam, B4TU INC gibi ünlü isimleri Kastamonu ile buluşturdu. Konserlerle DJ olarak da sahne alan Kristal, Ayvalık, Sinop, Çankırı, Kastamonu, Karabük gibi çeşitli il ve ilçelerde DJ performansı sergilemiştir.

2022’den bu yana kendi rap şarkılarını yazmaya başlayan sanatçı, iki yıl boyunca üzerinde çalıştığı şarkı sözlerini 2024 Şubat ayı itibariyle dinleyici ile buluşturdu. Şarkı sözlerini annesi Hatice Tufan ile birlikte yazdığı ilk şarkısı Abbas ve ikinci şarkısı Elzem ile Spotify gibi birçok müzik platformunda tıklanmaya başlandı. Güncel olarak 50 bin dinlenmeye ulaşan Kristal, hayatının devam eden bölümünde ağırlıklı olarak rap müziğe odaklanma kararı aldığını belirtti. Evinde kurmuş olduğu küçük çaplı kendi stüdyosunda şarkılarını hazırlayan sanatçı, çıktığı bu yolda başarılı adımlarla adından söz ettireceğe benzemekte.

Kristal, 2023 yılında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Mimari Restorasyon Bölümüne kayıt yaptırmış, ancak müzik kariyeri için eğitimini geçici bir süre ile durdurma kararı almış. Kristal, yani Şafak Tufan’ın aktif olarak Kastamonu/Merkez’de yaşadığı bilinmekte.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa