SON DAKİKA

Haber Ekspress

SAĞLIK ŞAKAYA GELMEZ

SAĞLIK ŞAKAYA GELMEZ
Bu haber 18 Ekim 2021 - 13:33 'de eklendi.

Maltepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Gıda Denetim Birimi ekipleri pandemi koşullarında toplum sağlığını gözeterek yaptıkları esnaf denetimlerine bir yenisini daha ekledi.


Maltepe Belediyesi’ne bağlı ekipler Maltepelilerin sağlığını korumak adına esnaf denetimlerine aralıksız devam ediyor. Dünya Gıda Günü’nde ekipler, Bağlarbaşı ve Cevizli mahallelerinde birçok esnafı ziyaret etti. Denetimlerde temizlik ve hijyen sertifikaları ile gıdaların bulunduğu ortamlar, ortamların nem ve rutubet dengeleri,  gıdaların saklanma koşulları kontrol edildi. Esnafın ruhsatları incelendi, eksiklikler tespit edilerek kayıt altına alındı. Tespitler sonrasında görevliler esnaftan eksikliklerin ivedilikle tedarik edilmesini istedi.

SAĞLIK İÇİN HİJYEN SERTİFİKASI

Denetimlerde, kantin işletmelerinde çalışanlar da dâhil olmak üzere temizlik ve hijyen şartları, çalışanlara ait muayene ve hijyen sertifikaları sırasıyla gözden geçirildi. İşletmelerin uyması gereken hijyen kuralları konusunda bilgilendirme ve hatırlatmalar yapıldı. Denetime katılan gıda mühendisleri tarafından raflarda bulunan ürünlerin son kullanma tarihleri kontrol edildi.

Gıda mühendisleri denetimlerde depolama, muhafaza ve tüketim süreçlerinde toplum sağlığı için kritik öneme sahip, üretilen tüketim maddelerinin besleyici niteliklerini yitirmeden, bozulmadan tüketiciye ulaşabilmeleri için belirli sıcaklık değerlerinde muhafaza edilmesi olarak tanımlanan soğuk zincir esasına göre üretilen ürünlerin tamamının kontrolünü ayrıca gerçekleştirildi.  Zabıta memurları da iş yeri açma ve çalışma ruhsatı kontrolünü gerçekleştirdi.
Denetlemeler sırasında vatandaşların ‘‘Dünya Gıda Günü’’ nü kutlayan ekipler, aynı zamanda alışveriş yapan vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa