SON DAKİKA

Haber Ekspress

Şanlıurfa Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Abdullah Açıkgöz `den Dünya Veteriner Hekimler Günü Mesajı

Şanlıurfa Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Abdullah Açıkgöz `den Dünya Veteriner Hekimler Günü Mesajı
Bu haber 24 Nisan 2021 - 18:44 'de eklendi.

Şanlıurfa Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Abdullah Açıkgöz, Dünya Veteriner Hekimler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Açıkgöz, yayınladığı mesaj şöyle:
“Dünya Veteriner Hekimler Birliği, her yıl Nisan ayının son cumartesi gününü “Dünya Veteriner Hekimler Günü” olarak kutlamaktadır. İnsanlık tarihi kadar bir geçmişe sahip ve insan yaşamı için olmazsa olmaz bir önemde olan, zor ve zahmetli Veteriner Hekimliği mesleğini fedakârca icra eden kıymetli Veteriner Hekimlerimizin “Dünya Veteriner Hekimler Günü” nü yürekten kutluyorum.
Veteriner Hekimler, çalışma alanları itibariyle kırsal kesimin en ücra köşelerine, ulaşıp hizmet vermektedir.
İnsan sağlığının, hayvan sağlığı ve hayvansal üretim ile çakışan bir irtibatı söz konusudur. Zoonoz olarak bilinen birçok hastalık hayvanlardan insanlara geçebilmektedir. Veteriner Hekimler, hayvan hastalıkları ve hayvansal gıda üretimi hususlarında; özellikle halk sağlığı, ekolojik, ekonomik ve kültürel alanlarda gerçekçi, bilimsel bir anlayışa sahip, lider bir hizmet anlayışı içerisindedir. Çiftlikten sofraya, gıda güvenliği kapsamında, Veteriner Hekimliği en önemli unsurdur.
Bilindiği üzere, yakın geçmişte yaşanan salgın hayvan hastalıkları nedeniyle tüm dünyanın gıda güvenliğine bakış açısı değişmiştir. Gıda zehirlenmelerinin %85’i hayvansal kökenli gıdalardan kaynaklanmaktadır. Gıda üretiminin tüm aşamasında, Veteriner Hekim kontrollerinin yapılması, özellikle hayvansal kökenli gıdalardan oluşan zoonoz hastalıklar ve mikrobiyolojik risklerden tüketicilerin korunmasının sağlanması açısından çok önemli bir husustur.
Bugün ülkemizde üretilen aşılardan önemli bir bölümü Veteriner Hekimler ve Veteriner Araştırma Enstitülerinin çabaları sayesinde belirli bir noktaya ulaşmıştır. Özellikle son aşamaya gelerek faz-3 aşamasına geçen Erciyes Üniversitesi tarafından geliştirilen aşı ile faz-1 aşamasına geçen aşılar Viroloji ve Mikrobiyoloji uzmanı Veteriner Hekim meslektaşlarımız tarafından geliştirilmiştir. Yapılanlar kadar önemli olan bir diğer husus yapılamayanlardan bir ders çıkartılarak ileride karşılaşma ihtimalimiz olan yeni salgınlara daha hazırlıklı olunmasıdır.

Çok zor şartlarda, mesleğini özveriyle icra eden Veteriner Hekimler meslektaşlarımızın Dünya Veteriner Hekimler Gününü tekrar kutluyor, tüm Veteriner Hekimlerimize ve veteriner sağlık çalışanlarına, tarım ve hayvancılığa, gıda güvenliğine ve halk sağlığına verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz”

HABER: ABDULLAH YİĞİT

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa