SON DAKİKA

Haber Ekspress

Sel felaketinin tek sorumlusu Kemal Deniz Bozkurt!

Esenyurt’ta yaşanan sel felaketinin arkasından, Kemal Deniz Bozkurt’un İSKİ’nin çalışmalarını engellemesi ve Ekrem İmamoğlu’nun bu bölgedeki rögar kapakları ve yağmur suyu kanallarının temizlenmesine ilişkin ihaleyi onaylamaması çıktı. Bozkurt’un ıslah projesini durdurmak için İSKİ yetkilileriyle kavga bile ettiği öğrenildi.

Sel felaketinin tek sorumlusu Kemal Deniz Bozkurt!
Bu haber 10 Temmuz 2020 - 9:33 'de eklendi.

İhaleyi durdurmuş

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, 2018 yılında Haramidere’nin ıslah edilmemiş kısmıyla ilgili projeyi durdurmak için elinden geleni yapmış. Bu konuda İSKİ yetkilileriyle kavga bile eden Başkan Bozkurt’un bu tavırları sonrasında İSKİ bir çok resmi yazı yazarak, burada yaşanacak bir sel felaketinden kendilerinin değil direk Kemal Deniz Bozkurt’un sorumlu olacağını yazmış. Islah projesi tamamlanmış olsa bu sel felaketinin yaşanmayacağı ve can kaybının olmayacağı üzerinde durulurken, Bozkurt’un neden böyle bir tavır aldığı ise merak konusu oldu.

İhale bitmiş şantiye kurulmuş ama…

Sel felaketinin yaşanmasına neden olan Haramidere’deki ıslah çalışmalarının yapılmasına yönelik olarak 2018 yılında ihale açılmış. İhaleyi iki firma ortak olarak almış ve takip eden süreçte ise, 2019 yılının başında şantiye kurulmuş ama Kemal Deniz Bozkurt bu çalışmayı durdurmak için elinden geleni yapmış. İhale edilen iş bitmiş olsa bu sel felaketinin yaşanmayacağı ifade edilirken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bu işte sorumluluk taşıdığı iddia edildi.

İmamoğlu ihaleyi sümenaltı etmiş

İlgili projenin durdurulması konusunda Kemal Deniz Bozkurt anlaşılmayan bir şekilde engel olmaya çalışırken, Büyükşehir’in adı geçen bölgede rögar kapakları ve yağmur suyu kanallarının temizlenmesi konusunda bir ihalesine onay vermeyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, sel felaketi sonrasında hemen ihaleyi onayladığı ifade edildi. Dere ıslah çalışması ve yağmur suyu kanallarının temizlenme ihalesi bitmiş olsa bu bölgede sel felaketi yaşanmayacak ve insanlar mağdur olmayacaktı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa