SON DAKİKA

Haber Ekspress

SELEFİN İZİNDE Mİ HALEF

Mehmet Murat Çalık, kendisini Beylikdüzü Belediye Başkanı yaptıran Ekrem İmamoğlu’nun mu, yoksa Beylikdüzü’nün mü başkanı olacak? Çalık, İmamoğlu döneminde heyelan bölgesinde yapımına başlanan ve hala devam eden Vira İstanbul projesini durdurmayarak vatandaşların hayatını tehlikeye atıyor.

SELEFİN İZİNDE Mİ HALEF
Bu haber 07 Mayıs 2020 - 16:22 'de eklendi.

İMAMOĞLU BOMBAYI ÇALIK’IN KUCAĞINA BIRAKTI 

Ekrem İmamoğlu döneminde Beylilkdüzü Barış Mahallesi’nde heyelan bölgesindeki arazide 2014 yılında Belediye ortaklığıyla yapımına başlanan ve geçen altı yılda tamamlanamayan Vira İstanbul konutları, pimi çekilmiş bir bombaya benziyor. İmamoğlu’nun pimini çektiği bomba, Mehmet Murat Çalık’ın kucağında patlayacak gibi görünüyor.

PROJE BİRÇOK KEZ DURDURULMUŞTU

2014 yılında İmamoğlu tarafından ‘arsa karşılığı gelir paylaşımı’ adı altında ihalesi yapılıp 2016 Temmuz ayında bitirilmesi planlanan Vira İstanbul projesine Gül İnşaat Proje A.Ş. tarafından başlanmış ancak yapılan usulsüzlükler sebebiyle birçok kez mühürlenip inşaat faaliyetinin durdurulması sebebiyle proje bir türlü tamamlanamamıştı.

PROJE SAHASININ BÜYÜK KISMI HEYELAN BÖLGESİNDE KALIYOR

Yerleşime uygunluk haritalarında; Kısmen Yerleşime Uygun Alanlar, Kısmen Kısıtlı Olarak Yerleşime Uygun Alanlar ve Yerleşime Uygun Olmayan Alanlardan oluşan proje sahasında yerleşime uygun olmayan alanlarda çok katlı yapılaşmaya gidildiği, yine 3 katlı villa tarzında yapılması önerilen alanlara 18 katlı binalar yapıldığı ile ilgili şikayetler Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a şahsen ihbarda bulunulmuş olmasına rağmen hiçbir işlem yapmaması, Ekrem İmamoğlu’na sahip çıktığı şeklinde yorumlanıyor.

KENDİ MÜDÜRÜ İMZALADI VE GÖNDERDİ

İmamoğlu’nun İBB Başkanı olmasıyla birlikte İBB İmar Şehircilik Daire Başkanı olarak atadığı, bugüne kadar birçok usulsüz projeye imza atan Gürkan Akgün’e bağlı olan Planlama müdürlüğü tarafından yazılan resmi yazıda, proje sahasının jeolojik yapısından söz edilmiş ve bu yazı ile ekleri Gürkan Akgün imzalı yazı ile gereğinin yapılması için Beylikdüzü belediyesine gönderilmiştir.

GÖZLER ÇALIK’TA

Çalık; şikayetçi vatandaşın haklı talepleri doğrultusunda inşaat sahasını mühürleyecek mi yoksa İmamoğlu’nun izinden giderek inşaatların tamamlanmasına göz mü yumacak? Halk, bu sorunun cevabını merak ediyor.

GÖÇÜK ALTINDA KOMŞULARINI ARAMAK İSTEMİYORMUŞ…

Çalık, çok büyük rantın döneceği tahmin edilen Gürpınar’da, kentsel dönüşüm başlatılması için “Göçük altında komşularını aramak isteyen bir başkan değilim” diyerek haberlere konu olmuştu. Gürpınar’daki binaların sağlam olmadığını ifade eden ve kentsel dönüşümün onaylanmasını isteyen Çalık, heyelan bölgesine yapılmakta olan, üstelik belediyenin de ortağı olduğu Vira İstanbul projesini neden durdurmuyor? Deprem olmadan dahi yıkılma riski taşıyan Vira İstanbul konutlarında yaşayacak olan vatandaşların hayatlarını neden düşünmüyor? Vatandaşlar; “Demek ki Çalık’ın derdi, göçük altında kalacak komşuları değil” şeklinde yorumda bulundular.

Haber Ekspress – Özel Haber 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa