SON DAKİKA

Haber Ekspress

Sosyolog/Yazar Neslihan Karayılan: “İstanbul Sözleşmesi siyaset dışında değerlendirilmelidir”

Sosyolog/Yazar Neslihan Karayılan: “İstanbul Sözleşmesi siyaset dışında değerlendirilmelidir”
Bu haber 12 Kasım 2021 - 23:13 'de eklendi.

Can Radyo’da yayınlanan, Mücadelenin Ruhu programının konuğu Sosyolog/Yazar Neslihan Karayılan, Programda toplumsal cinsiyet eşitliği ve İstanbul Sözleşmesi değerlendirildi.

Programdan satırbaşları şöyle:

“İstanbul sözleşmesini tartışmaya açmak bile toplumsal cinsiyet eşitsizliği yok saymak demektir” diyen Sosyolog/Yazar Neslihan Karayılan, ”  Kadın ve erkek olmaktan çok insan olmak erdemine odaklanılması gerekli. Kadın erkek olarak bakmak yerine insan odaklı yaklaşmak gerekiyor. Ama ülkemizde erkekler değil kadınlar şiddet görüyor” dedi.

Ülkemizde evliliğin  yanlış anlaşıldığını ifade eden Karayılan, “Kadın bir eşya gibi görülüyor. Değer kavramı atfedilmiyor. Bir erkeğin canı yandığında hangi duyguyu hissediyorsa kadın da aynı şeyi hissediyor. Güney doğu bölgesinde kadın cinselliğe bile hangi hisle yaklaşacağını bilmiyor. Bir kadın olarak hangi anlardan mutlu oldunuz? diye sorsanız cevap veremeyecek.  Bir diğer konu dil, ‘Adam gibi adam olmak’ Kullanılan dil çok önemli. Kadınlar çiçektir deniyor. Doğru değil. Ben kimsenin bakımına muhtaç değilim” şeklinde konuştu.

Karayılan, “İstanbul sözleşmesi için mücadele eden kadınlarımızı ve destek veren erkeklerimizi tebrik ediyorum. Bireysel mücadele veriyoruz ama daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Hiçbir şeyin bizlere engel olmaması gerektiğini düşünüyorum. İstanbul Sözleşmesi’nin devletlere yaptırımları var. Özellikle ani tehlike durumunda mağdura koruma ve caydırıcı yaptırımları uygulama bunların arasında. Bu noktada uygulamada sorun yaşanıyor. Bu olayın bir de psikolojik boyutu var isim vermediğiniz her acı yok olur. Bizim toplum yapımızda yas tutmak vardır. acıyı paylaşmak vardır. Lütfen yok saymayalım, görmezden gelmeyelim. Bugün başkasının başına gelen yarın benim başıma gelebilir” dedi.

“İstanbul Sözleşmesi siyaset dışında değerlendirilmelidir”

“İstanbul Sözleşmesi siyaset dışında değerlendirilmelidir” diyen Karayılan, “AKP’li kadınların buna destek vermeleri kadar doğal birşey olamaz. Desteklemeseler anormal olurdu. İnsanlar bireysel hayatlarında kötüyü de görebilmeleri. Bir başkasını kötüleyerek yapamazsınız” şeklinde konuştu..

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa