SON DAKİKA

Haber Ekspress

Soyer ve İzmir için CHP Genel Merkezine Çağrı

Soyer ve İzmir için CHP Genel Merkezine Çağrı
Bu haber 05 Şubat 2024 - 11:52 'de eklendi.

Neslihan KARAYILAN- Hafta içerisinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e destek vermek için Egemenlik Binası önünde oturma eylemi yapan Tunç Soyer destekçileri, 4 Şubat Pazar günü de CHP İzmir İl Binası önünde toplandı. 31 Mart yerel seçimlerinde Tunç Soyer’in yeniden belediye başkan adayı gösterilmesi için İl Binası önünde toplanan kalabalık adına konuşmayı Ege Migider Yönetimi Genel Sekreteri Ayhan Gültekin yaptı. Emekçinin daima yanında olduğunu vurguladıkları Soyer için toplandıklarını belirterek konuşmasına başlayan Gültekin, “Hiç hak etmesek de biz bu emektarın emekleri yok sayıldığı ve görülmediği için buradayız. Biz Tunç Soyer için buradayız, efsane bir belediye başkanı için buradayız. Tunç Soyer 2009’da bu yolculuğa başladığında Dünya’da ve Avrupa’da Seferihisar’ımızın coğrafyası nasıldır, denizi nasıldır, yeri neresidir, hiç kimse bilmezken Tunç Soyer Seferihisar’ sahili, tarımı, buğdayı, lavantası ve kooperatifçisiyle ötekileştirmeden kardeşçe bir Seferihisar’ı hem ülke içinde hem de dünyada marka yaptı” dedi.

CUMHURİYETİN KAPALI FABRİKALARINI GÜN YÜZÜNE ÇIKARDI

Soyer’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda Cumhuriyetin değerlerine ve ilkelerine bağlılığından asla vazgeçmeyerek İzmir’in köylüsünü sözde değil özde efendi yapmaya çalıştığını ifade eden Gültekin, “Büyük oranda İzmir’in altı yapısına 50 yıldır el atmayan bir zihniyeti yıkarak önce altyapısından başladı. Çünkü bu bir sevgiydi çünkü bu bir aşktı. Cumhuriyetin kapalı olan bütün değerlerini ve fabrikalarını yeniden açıp gün yüzüne çıkardı” ifadelerini kullandı. “İzmir’in hayvancılığı üç beş tane egemen holdingin elindeyken bunu aldı üreticisinin eline verdi ve onların emeklerini işleyip dünya pazarına sundu” diyen Gültekin, “Ama bunu görmek istemediler aslında görüyorlardı ama görmezden geldiler. Çünkü bu kararı verenler eminiz ki yukarıda bahsini ettiğimiz hiçbir kitleye sormadan bu kararı verdiler, eğer sorsalardı anlatılırdı. Pandemi döneminde hepimiz birlikte yaşadık o zor günleri ama bir umudumuz vardı, o zor günlerde umudun adı Tunç Soyer’di, şimdi gelip vicdanlara sorsunlar, hükümetin, iktidarın başaramadığını Tunç Soyer Pandemi döneminde başardı ve hiçbir İzmirliyi darda koymadı ve gece gündüz başlarında oldu” diye konuştu.

BİZ SOYER’İN YANINDAYIZ

CHP İzmir İl Örgütü’nün Soyer’in çabalarını görmediğini vurgulayan Gültekin, “Izmir depreminde hepimiz şahidiz bir baba, bir abi, bir kardeş şefkati ile İzmir halkına sarıldı. Tunç Soyer çok kısa sürede iktidarların, hükümetlerin başaramadığını başardı. Kentsel dönüşümü İzmir’in en zorda, en sıkıntılı yaşam biçimi olan ve halkın büyük kitlesini oluşturan garibanın olduğu bölgelerde başlattı” dedi. Soyer’in, gariban kesimi sağlıklı bir hayata kavuşturduğunu aktaran Gültekin, “Soyer, uykularını rüyalarını bizimle paylaştı. Bunu da göremediler! Şimdi geldik bu son noktaya. Tunç Soyer gibi İzmir’e bir elin parmakları kadar efsaneler geldi ve birilerinin hamaseti ile harcattılar. Ama biz bu emeği, emekleri harcatmayacağız. Biz onun yanındayız, dün olduğu gibi bugün ve yarın da olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Soyer’in emeklerinin İzmir halkının yüreğinde olduğunu dile getiren Gültekin, “Bu emeklerin hepsi İzmir halkının yüreğinde ve belleğinde saklıdır. İstediğiniz kadar yok sayın bu gerçeği değiştiremezsiniz İzmir Tunç’tur Tunç kalacak” diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa