SON DAKİKA

Haber Ekspress

STK’LAR YAPTI SİYASİLER KAPTI

Büyükçekmece’ye yeni yapılan ve kısa süre önce açılan Devlet Hastanesi’nin, yapımında büyük emeği geçen gizli kahramanlara gazetemiz ulaştı.

STK’LAR YAPTI SİYASİLER KAPTI
Bu haber 11 Haziran 2018 - 16:53 'de eklendi.

Büyükçekmece’ye yeni yapılan ve kısa süre önce açılan Devlet Hastanesi’nin, yapımında büyük emeği geçen gizli kahramanlara gazetemiz ulaştı. 10 bin imza toplayarak hastanenin gelmesi için çaba sarf eden isimler, Köksal Çebi’nin öncü olduğu platform ve CHP’li Mehtap Tazegül olurken, bölge siyasileri ise hastanenin yapılmasını kendilerine mal etti.

“SİYASİLER UNUTSA DA HALK UNUTMAYACAK”

Büyükçekmece’ye uzun yıllar gelmesi için diretilen hastanenin sonunda açılmasıyla birlikte, hastanenin bugünkü konumuna gelmesinde bazı kişilerin çok büyük emeği olduğu ortaya çıktı. Büyükçekmece Gönüllü Sivil Toplum Platformu öncülerinden olan başta Köksal Çebi, Muhtar Alkış Barış, Baki Çiftçi gibi isimlerin başlattıkları imza kampanyası ile hastaneyi adeta ilçeye çağırdığı ortaya çıktı. Pazar alanlarında sokaklarda, çarşılarda vatandaştan hastanenin gelmesi için imza toplayan ekip, ayrıca ilçenin belirli noktalarına astıkları pankartlarla da yeni hastanenin kurulması gerektiğini yetkililere duyurduklarını ifade eden Köksal Çebi, “Sokak sokak kapı kapı dolaşarak imza topladık, kurumlara başvurduk, siyasileri harekete geçirdik, pankartlar astık. Bugün bu emeklerimiz bazı siyasiler tarafından unutulsa da imza veren binlerce vatandaşı Çekmeceliler unutmayacak” ifadelerini kullandı.

“BURUK BİR MEMNUNİYET YAŞIYORUZ”

Hastanenin bir diğer gizli kahramanlarından olan Baki Çiftçi ise, hastanenin açılmasıyla ilgili bir siyasinin teşekkür paylaşımında kendilerinin isminin gözükmemesi üzerine yaptığı yorumda, emeği geçen isimleri tek tek sıralarken, “Hastanenin yapılması için ortalığı ayağa kaldırmıştık. Bu mücadeleyi hatırlatmak istedim, şimdi hastanenin önünden geçerken buruk bir memnuniyet hissediyorum” sözleriyle de duygularını dile getirdi. O zamanın İl Genel Meclisinde Plan Bütçe Komisyonunda görev yapan CHP’li Mehtap Tazegül ise hastane bütçesinin başka ilçelere kaymaması için mücadele ettiklerini hatırlatarak, “CHP olarak önerge verdik özellikle ilçe içinde başka yerde yapılması için. Sonuç olarak orası çıkınca, bütçeden pay ayrılması için çok emek sarf ettik. Çünkü bütçenin daha çoğunu AK Parti’nin diğer belediyelerine vereceklerdi, yetki çoğunluk onlarda olduğu için ama emeklerimiz ve mücadelemizle hastanenin bütçesini çıkarttık ve bugün ilçemizde bir hastaneye sahip olduk. Hayırlı uğurlu olsun diyorum”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa