SON DAKİKA

Haber Ekspress

Tartışılan Danıştay üyesi TÜRGEV yöneticisi çıktı

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi eleştiren siyasi mesaj paylaşan Danıştay Üyesi Aysel Demirel, TÜRGEV’de yönetici çıktı. Demirel, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocuklarının yöneticileri arasında yer aldığı TÜRGEV’de “Genel Kurul Üyesi” olarak görev yapıyor.

Tartışılan Danıştay üyesi TÜRGEV yöneticisi çıktı
Bu haber 17 Haziran 2018 - 18:00 'de eklendi.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi eleştiren tweet atan, gelen tepkiler üzerine attığı tweeti silen Danıştay Üyesi Aysel Demirel, TÜRGEV’de yönetici çıktı. İşte o haber:

Danıştay Üyesi Aysel Demirel, Twitter hesabından, İnce’nin türbanla ilgili geçmişteki açıklamalarını yönelik olarak, “Evet çok şükür başörtüsü mesele olmaktan çıkmıştır bugün gizlemeye çalıştığınız gerçek niyet ve çabalarınıza rağmen. Muharrem İnce zihniyetindekilerin yaşattıklarını unutmadık, unutmayacağız” diye yazmıştı. Aysel Demirel’in bu mesajına CHP’den ve  sosyal medyadan büyük tepki gelmişti.

Konuya ilişkin  konuşan CHP’nin hukukçu milletvekili İlhan Cihaner, Demirel’in attığı tweetin kabul edilemez olduğunu ifade ederek, derhal istifa etmesi gerektiğini söylemişti. Cihaner, “Danıştay üyelerinin bir torba disiplin maddesi vardır. ‘Yüksek hâkimlik vakar ve şerefiyle bağdaşmayan veya hizmetin aksamına yol açan hal ve hareketleri’ görülürse disiplin soruşturması yapılmak zorunda. Bu eylem tam da buna uyuyor. Hem hâkimlik vakar ve onuruna uymuyor, hem de tarafsızlık şaibesi getirdiği için hizmetin aksamasına yol açıyor. Kendisi de bunun bilincinde olduğu için tweeti silmiş” sözleriyle tepkisini dile getirmişti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa