SON DAKİKA

Haber Ekspress

TİRE BELEDİYESİ’NDE KIRSAL MAHALLE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

TİRE BELEDİYESİ’NDE KIRSAL MAHALLE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Bu haber 09 Şubat 2021 - 21:05 'de eklendi.

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran bütünşehir yasası ile mahalleleye dönüşen köylerin muhtarları ile bir araya gelerek “Kırsal Mahalle Düzenlemesi” ilgili bilgiler verdi…

Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ali Taşkın, Şube Müdürü İlkay Teker de katıldı.
Muhtarları kendi belediyenize hoş geldiniz diye karşılayan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran bütünşehir yasası ile bir günde mahalleye dönüşen köylerin yeni çıkarılan yasa ile kırsal mahalleye dönüşmesi için başvuru yapılmasını istedi.

HİZMETLER AYNEN DEVAM EDECEK

Kırsal Mahalle statüsü sayesinde imar harcı, emlak payı alınmayacağını ve su faturalarında yüzde 75’e varan indirimler olacağına değinen Başkan Duran “Bu yasa vatandaşlarımızın daha az maliyetle daha güzel yaşaması, dedelerinden yadigâr kalan topraklarda tarım faaliyetinin devam ettirilmesi için çok önemli. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in tavsiyeleri de bu yönde. Kendisinin en büyük hayali olan, çocuklarımızın ben de babam gibi çiftçi olmak istiyorum sözünü bu yeni düzenleme ile daha rahat duyabileceğiz. Kırsal Mahalle düzenlemesi ile ne İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ne de Tire Belediyesi’nin hizmetleri aksamadan devam edecek. Bu noktada ilçemize ve köylerimize hizmetlerini eksik etmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e teşekkür ediyorum “dedi.

Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Ali Kılıç da” Büyükşehir yasası değişikliği ile köyler bir gecede mahalleye dönüştü. Köylerin mülk, mera, arazileri bir gecede ilçe belediyelerine devroldu. Doğru olmayan birşeydi. Bu yasa köyden kente göçü de arttırdı. Kırsal Mahalle düzenlemesi geç kalınmış doğru bir karardır “dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa