SON DAKİKA

Haber Ekspress

ÜLKE YANIYOR, AKP’Lİ KAYYUM DÜĞÜNE GİTMİŞ

ÜLKE YANIYOR, AKP’Lİ KAYYUM DÜĞÜNE GİTMİŞ
Bu haber 30 Temmuz 2021 - 14:54 'de eklendi.

”Düğüne gittim” diyen AKP’li Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı ve şu an Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı’ya her kesimden tepki yağıyor.

Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşcı, 2 günde 17 ilde 58 orman yangını yaşanırken düğüne gitmesine sosyal medya başta olmak üzere her kesimden büyük tepki geldi.

Habertürk Gazetesi yazarı Fatih Altaylı, tüm Türkiye’yi saran yangınlarla mücadele edildiği gün düğüne giden Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı’ya sert sözlerle yüklendi. Gazeteci Cemal Köyük de sosyal medyadan çok sert eleştirdi. Köyük, sosyal medya hesabından ‘Yok ya ne yaşıyoruz böyle anlamak mümkün değil..” yorumunu yapıp kızgın yüz ifadesi kullandı.

Altaylı, peş peşe çıkan yangınlarla ilgili olarak, “Dün aynı anda 20 yerde yangın var. Bakanlık ise 3 uçakla müdahale edildiğini söylüyor. THK uçakları ise hala yerde. ‘Bakanlık kiralamıyor, bari biz kiralayalım’ diye arayan Belediye Başkanı ise Kayyum yönetimindeki THK’da bir yetkiliye ulaşamıyor.

“ULAN MEMLEKET YANIYOR” DİYECEK…

Zaten belediyenin aramasına gerek yok. Orada biraz liyakatli biri olsa yapacağı belli. ‘Ulan memleket yanıyor’ diyecek ve kendi karar verip bu uçakları uçuracak. Yangına gönüllü müdahale edecek. O koltukta ben oturuyor olsam, yapacağım net bu. İsterse suç olsun, isterse ceza alacak olayım. ‘Orman yanacağına ben yanarım’ deyip o uçakları Bakan’a rağmen uçururum” dedi.

“KEŞKE BİR DE TARAĞI OLSAYDI”

Altaylı şöyle devam etti:

“Peki Türkiye yanarken THK kayyumu neredeymiş biliyor musunuz? Ben görmedim ama kendi söyledi. Düğündeymiş düğünde. Keşke bir de tarağı olsaydı. Ülke yanarken taranırdı.”

gazeteci Cemal Köyük de sosyal medyadan çok sert eleştirdi.

Türkiye 2 gündür yangın felaketiyle karşı karşıya. Dün başlayan ve etkileri hâlâ devam eden yangınları söndürme çalışmaları devam ediyor.

AKP’li Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Cenap Aşcı başkanlığındaki kayyum heyeti tarafından yönetilen Türk Hava Kurumu tartışılırken, Cenap Aşçı’nın CNN Türk’te katıldığı bir programda sarf ettiği sözler tartışma yarattı.

Cenap Aşçı, “Bu akşam özel bir durumum vardı. Çocukluğumdan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı, oraya gitmek zorunda kaldım” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamaya bir tepki de gazeteci Cemal Köyük’den geldi. Köyük sosyal medya hesabından “THK başındaki kişi, ‘çok sevdiğimiz bir kızımızın düğünü vardı oraya gittim’

Ülke cayır cayır yanıyor sen TV ye çıkmış düğüne gittim diyorsun. Deme bari.. Hadi gittin üç beş dakika gör çık. Dışarda ülke yanıyor.

İnsanların da çok sevdiği evleri hayvanları ağaçları ormanları doğası tarlası toprağı vardı. İnsanlar öldü hepsi sen düğündeyken yok oldu bundan haberiniz var mı?

Görevini kötüye kullanma diye bir suç yok mu?

Yok ya ne yaşıyoruz böyle anlamak mümkün değil..” yorumunu yapıp kızgın yüz ifadesi kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa