SON DAKİKA

Haber Ekspress

ÜNLÜ KOREOGRAF ASİL ÇAĞIL’ KORONAVİRÜS SONRASI MODA DÜNYASINDA HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

ÜNLÜ KOREOGRAF ASİL ÇAĞIL’ KORONAVİRÜS SONRASI MODA DÜNYASINDA HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK
Bu haber 10 Haziran 2020 - 13:01 'de eklendi.

Son yıllarda  moda dünyasında yaptığı birbirinden başarılı defilelerle adından söz ettiren ünlü koreograf Asil Çağıl  Koronavirüs sonrası moda dünyasındaki değişiklikleri şöyle özetledi. Koronavirüs salgını, tüm dünya için birçok şeyi değiştirdi. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu değişiklikler  temizlik anlayışından, yeme içme alışkanlıklarımıza, sosyalleşmeden, gezme , seyahat , tatile, iş ve giyinmeye kadar  hayatımızın birçok alanına yansıyor.

MODA KORONAVİRÜS SONRASI BAŞKA BİR ANLAYIŞA GEÇİYOR

Büyük bütçeli moda haftaları ve defileler digital platformlarda yerini alacak hem  hem daha ekonomik hem de koronavirüs açısından daha güvenli bir ortam sağlanmış olacak.

Moda, Koronavirüs sonrasında en çok farklılaştığını göreceğimiz sektörlerden biri olacak. Teknoloji  uzun zamandır dijitalleşme yönünde sabitlenmişti. Koronavirüs salgınının başlamasıyla birlikte, eve kapanan insanlar  daha fazla iç dünyasını ve yaşam tarzlarını düşünür ve sorgular durumda. Moda anlayışı da bu anlamda başka bir boyuta geçti.

KORONAVİRÜS DÖNEMİNDE  SANAL DEFİLELER HIZLANACAK

Moda haftaları da yeni gelişen  bu anlayışta ilerleyecek gibi görünüyor.Shanghai Moda Haftası ise bu akımın ilk örneği oldu. New York Moda Haftası, Milano Moda Haftası gibi moda dünyasının önde gelen etkinlikleri  şimdiden sanal defile hazırlıklarına başladılar. Sanal defilelerde, sanal mankenler üzerinde sunulan tasarımlar, ileri teknoloji gözlüklerle izleyeceğiniz birer sanal şov şeklinde sunulacak Hatta beğendiğiniz ürünleri tasarımcının koleksiyonundan yine sanal olarak deneyip ve beğenip  satın alabileceksiniz.

SANAL DEFİLELERİN MODELLERİ KİM OLACAK

Sanal dünyada sanal defileler hız kazanacak, Bu sanal defilelerdeki modeller kimler olacak? Sanal defilelerde boy gösterecek  modeller de baştan sona dijital tasarımlar olacak  bence.  Ülkemiz için konuşacak olursak Türkiye’deki ünlü  ve sevilen mankenler ve dünyada da dünyaca tanınan ve sevilen modellerin sanal dünyada  yer almaya devam edecekler. …

MODELLİ AMA SEYİRCİSİZ DEFİLELER DE OLACAK.

Bazı firmalar şimdiden mankenli ama seyircisiz defilelere sıcak bakmaya başladı. Sanal defilelere sıcak bakmayan  tekstil firmaları artık  bu duruma adapte olma sürecinde olacak..

BU SÜREÇTE MODELLERİN İŞLERİ AZALACAK

Koronavirüsün çıktığı günden bu yana her sektörde olduğu gibi sayısız defilemiz iptal oldu. Bu işi meslek olarak yapan modeller bu süreçte çok zorlandılar.Herkesin çok büyük maddi kayıpları oldu. Bu süreçte bu işten istediği maddi olanağı bulamayan genç ve başarılı modeller belki de başka sektörlere yönelecekler.

ALIŞVERİŞTE ZAMANSIZ PARÇALAR TERCİH SEBEBİ OLACAK

Ekonomilerdeki küçülmeye paralel olarak, harcamalarımız da daha az ve kısıtlı olacak. Tekstil için daha az koleksiyon daha az model tasarlanıp üretilecek diyebilirim. Daha kaliteli kendi stilimizi yansıtan daha zamansız ve uzun kullanımlı parçaları tercih edeceğiz.

HEPİMİZ KENDİMİZİ YENİLEYECEĞİZ

Moda kendine yeni bir yön çizerken bizler de moda camiasının birer parçası olarak  bu hızlı değişim  içerisinde kendimizi yenileyeceğiz. Daha  yenilikçi  yaklaşımlarla sanal moda dünyasında daha  farklı ve güzel neler yapılabileceğini düşünüp tasarlayıp  sizlere en iyi şekilde sunmanın yollarını arıyor olacağız.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa