SON DAKİKA

Haber Ekspress

Ünlü Türkücü Pınar Dağdelen’i tanıyalım

Ünlü Türkücü Pınar Dağdelen’i tanıyalım
Bu haber 08 Şubat 2021 - 2:31 'de eklendi.

Pınar Dağdelen Kimdir?

29 Ekim 1983 tarihinde doğdu, sanatçının doğum yeri Sivas, Divriği. Eğitimini Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İşletme bölümünde yapmıştır. Pınar Dağdelen 13 yaşında Divriği’de düzenlenen bir ses yarışmasında birinci olmuştur.

Ünlü sanatçı 3 yıl Vizyon 58, 4 yılda Kanal 58 televizyonunda ‘Türkü Pınarı’ programını yapmıştır.

Türkücü, Türkiye ve Avrupa’da konser, festival, düğün, çeşitli organizasyonlarda yoğun bir şekilde programlara katılmaktadır.

Dağdelen aynı zamanda 4 yıldır İstanbul’da ikamet etmekte ve ‘Avrupa Sivaslılar Birliği İstanbul bölge sorumluluğu ’nu yürütmektedir. İstanbul bölgesi olarak Asbir ile birlikte 2019 da büyük bir Organizasyon düzenleyerek yaklaşık 1000 kişilik İstanbul ve Avrupa’daki Sivaslıları güzel bir kahvaltı organizasyonu İle bir araya getirdi

Birgün, Yola Gel Garibim, Ömrüm, Bir seni düşündüm birde Sivas’ı, son olarak çıkacak albüm içinde olan Sivaslıyız türkülerine klip çekmiştir. 5 klip çalışması vardır. Şhow Türk kanalında Son Trend programında Türkü ve hikayesi programında türküler yayınlandı.

Ünlü sanatçı Pınar Dağdelen’in son albüm çalışması, Hayat Bir gün O da Bugün ismi ile çıkacak albümün içerisinde 10 türkü yer alacak.

Bunlar şu şekilde;

Bul beni

Sivaslıyız

Varılmaz Gayrı

Hani yar

Hayat birgün o da bugün

Dılo Dılo

Erzincan

Güzeldir Gümüşhane

Yoh yoh

Nasip olsa yine gitsem yaylaya

Sanatçı sosyal sorumluluk projelerine önem vermekte. Pınar Dağdelen: “Pandemi döneminde kimsesiz ve evsiz sokakta kalanlara arkadaşlarımızla birlikte hemşerilerimizin desteği ile çalışmamalarda bulunup 2 ay boyunca yemek ve kıyafet, battaniye, yardımında bulunduk. Ayrıca sokakta belirlemiş olduğum biri kanser hastası,. Biri Koah hastası,,Efmf hastası ve yaşlı bir amcamızı bir ay boyunca kalacak yer ayarladık. Engelli, yetim, ihtiyaç Sahibi ailelerinin birçoğu K programa katıldım.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa