SON DAKİKA

Haber Ekspress

WHO: FARKLI AŞI OLMAK TEHLİKELİ!

WHO: FARKLI AŞI OLMAK TEHLİKELİ!
Bu haber 23 Temmuz 2021 - 13:21 'de eklendi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), farklı üreticilerin aşılarını yaptırmak konusunda uyarıda bulundu ve bunun tehlikeli bir uygulama haline gelmeye başladığını söyledi.

WHO uzmanı Soumya Swaminathan, ilk ve ikinci doz ya da üçüncü doz olarak farklı üreticilerin aşılarının yaptırılması konusunda uyarıda bulundu. Swaminathan, bunun tehlikeli olabileceğine işaret etti.
İnternet üzerinden yapılan bir toplantıda açıklamalarda bulunan Swaminathan, ”Burada biraz tehlikeli bir eğilim var. Aşıların karıştırılması ya da eşleştirilmesi konusunda henüz net bilgilere sahip değiliz. Eğer ülkeler ikinci, üçüncü hatta dördüncü doz aşıların ne zaman ve kimin hangi aşıyı olacağı gibi kararları halka bırakırlarsa bu kaotik bir durumun ortaya çıkmasına neden olacaktır” dedi.
Üçüncü doz aşının gerekli olup-olmadığı, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birçok ülkede tartışma konusu. Türkiye 50 yaş üstü vatandaşlara üçüncü doz aşı hakkı sağlarken Çin Sinovac ya da Alman BioNTech aşılarından herhangi birini olma kararını vatandaşlara bırakmış durumda. Benzer şekilde İsrail’de de üçüncü doz aşı uygulaması yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanlar için uygulanmaya başlandı. ABD’deyse üçüncü doz tartışması halen devam ediyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa