SON DAKİKA

Haber Ekspress

YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞINA 5 MİLYON VERMEYENLER, ÇÜRÜYEN METROBÜSTEN 600 MİLYON ZARAR ETTİRDİ

YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞINA 5 MİLYON VERMEYENLER, ÇÜRÜYEN METROBÜSTEN 600 MİLYON ZARAR ETTİRDİ
Bu haber 15 Eylül 2021 - 14:47 'de eklendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde AKP döneminde Hollanda’dan alınan 50 metrobüsün hurdaya döndüğü ve hurdalıkta çürümeye terk edildiği ortaya çıktı. İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, zararın 600 milyon lira olduğunu belirtti.

Kısa süre önce tarihin en büyük yangınını yaşayan Türkiye, yangın söndürme uçağına harcanacak 5 milyon TL’yi tartışırken, AKP hükümetine bağlı İBB’de 600 milyon TL zarar ettirdiği ortaya çıkınca, bu kanattan tek ses çıkmadı.
65 milyon avroya alınan ve bir yıl sonra arızalanmaya başlayan metrobüslerin, Edirnekapı ve Hasanpaşa’da garajlarında beklediği öğrenildi.


MUADİLLERİNDEN 4 KATI PAHALIYDI
Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hollandalı Advanced Public Transport Systems (APTS) adlı firmadan Phileas marka 50 adet körüklü otobüs aldırmıştı. Otobüslerin tanesi 1 milyon 307 bin 950 avroya, muadillerinin yaklaşık dört katı fiyata satın alınmıştı.


RAMPA ÇIKAMIYOR
Çürüyen metrobüsler, AKP’li Kadir Topbaş döneminde, afet ve kriz kapsamlı maddeyle ihaleye açılmış ve Hollandalı firmadan alınmıştı. Oysa bu metrobüsler, Hollanda’da düz alanda olan havaalanı ve benzeri bölgelerde kullanılıyor, rampa çıkamıyordu.


FİRMA 60 TANE ÜRETTİ SONRA NE HİKMETSE BATTI!
İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, sosyal medya hesabından hurda haline gelen söz konusu otobüslerin fotoğraflarını paylaştı. Özkan, paylaşımında “İETT Üzerinden AKP Dönemi soygunu! Zarar 600 milyon! 60 araç üreten Hollandalı şirket 50 adetini İBB ye satıyor ve sonra batıyor. Her şey ortada!” ifadelerini kullandı.
İBB’nin CHP’li üyesi Hakkı Sağlam, eski İBB Başkanı Kadir Topbaş hakkında “görevi kötüye kullanmak” suçlamasıyla şikayetçi olmuştu. Topbaş açılan davada 2014’teki savunmasında ihaleyle ilgisi olmadığını savunmuştu. Mahkeme, Topbaş’ın beraatine karar vermişti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa