SON DAKİKA

Haber Ekspress

Yardım kolileri ortada yok

Basın Platformu üyesi gazetecilerini ağırlayan Mardin Artuklu Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Amak; göreve geldiğinde kasası boş borçlu bir belediye aldıklarını, maliyeti paket başına bin TL olan yardım paketlerinin ortada olmadığını ifade etti.

Yardım kolileri ortada yok
Bu haber 18 Mayıs 2024 - 13:41 'de eklendi.

Basın Platformu Başkanı Mehmet Remzi Tanış’ın düzenlediği Gazeteciler Sorunlarını Anlatıyor Mardin Çalıştayı için Mardin’de bir araya gelen gazeteciler Artuklu Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Amak’a ziyarette bulundular. Gazetecileri ağırlayan Artuklu Belediye Eş Başkanı Amak; yerel seçimler sonrası Artuklu Belediyesi’nin güncel durumu ile ilgili gazetecileri bilgilendirdi.

TÜM KADEMELER BİRLİKTE HAREKET EDEREK HALKIN PARASINI YEMİŞ

Belediye’nin yaptığı ihaleler hakkında çarpıcı açıklamalar yapan Artuklu Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Amak; ” Kentin sorunlarını kendi sorunları gibi gören bir arkadaşınızım. Yaklaşık 10 yıldır Mardin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevini sürdürüyorum. Maalesef ki 2016’da 3 yıllık bir kayyım süreci geçirdik. 2019’da tekrar meclis üyeliğine seçildim fakat bildiğiniz üzere 5 ay içinde tekrar bir kayyım atanması yapıldı. Büyükşehir ‘de görev yapamadık ama Artuklu Belediyesi’nde görevimiz devam etti. Memleketin menfaati için önergelerimiz verildi ve 5 yıl sonra gördük ki ciddi sorunlar mevcut. Tepeden tırnağa tüm kademelerin birlikte hareket ederek halkın parasını halka hizmet için değil başka yerlere aktarıldığını tespit ettik. Bunlarla ilgili yasal müracaatlarımızı yaptık.

YARDIM KOLİLERİNİN AKIBETİ BELLİ DEĞİL

Artuklu Belediyesi’ne geldiklerinde tespit ettikleri yolsuzluklarla ilgili gerekli müracaatları yaptıklarını ifade eden Amak; Örneğin 30 bin yardım paketi alınmış görünüyor. Yardım paketlerinin koli başına maliyeti bin TL ama paketler ortada yok. Buyrun sizinle beraber paketi açalım ve birlikte bakalım. Sosyal yardımın nasıl yapılacağı yönetmelikte belirlenmiş olmasına rağmen 30 milyon TL’lik maliyeti olan yardım paketleri ortada yok. 8 bin paketi ilgili müdürlük kendilerinin aldıklarını ve dağıttıklarını ifade ettiler.

BORÇLU BİR BELEDİYE DEVRALDIK

Artuklu Belediyesi’nin varlıklı bir belediye olmasına rağmen borçlu bir belediye devir aldıklarını söyleyen Amak; ” 22 milyon liranın kasada olduğunu ve hiç borcu olmadığını ifade etmişlerdi ama 101 milyon kredi çekilmiş ve 42 milyon piyasa borcu var belediyenin . Yalnız gelin görün ki bu borçlar sosyal yardım borçları da değil. 12. ayda teslim edilen 17 milyonluk işin 12 milyonu müteahhitlik alacağından oluşuyor. Yemek, oyuncak gibi borçlar ödeniyor fakat müteahhit borçları ödenmiyor ve enteresan olan da bu firmalar Mardin’de olmayan firmalar” ifadelerini kullandı.

KİMİ KİME ŞİKAYET EDECEĞİZ

Gazetecilerin yapılan yolsuzluklarla ilgili sorularını yanıtlayan Amak; şikayet ettiniz mi bu konuları ve sonuç aldınız mı sorusu üzerine, “Kimi kime şikayet edeceğiz. Maalesef ki tüm kurumlar siyasallaşmış durumda, yardım paketlerinin kimlere dağıtıldığını ben biliyorum mesela ama sonuç alınır mı derseniz hiç sanmıyorum . 42 milyon borcumuz var, kasamız sıfır ve seçimden 2 gün önce kasayı boşaltmak adına hakkediş düzenlenerek fatura ödemesi yapılmış. Bir gün içerisinde 7 milyon ödeme, son bir hafta içerisinde 30 milyonluk ödeme söz konusu ve ayrıca Mart ayına ait SSK ve vergi borçlarını da bize bırakıp gittiler” dedi.

ÖZEL HABER: DİLEK BOZKURT

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa