SON DAKİKA

Haber Ekspress

YEREL SEÇİMLER ERTELENİYOR MU?

Kısa bir süre önce Büyükçekmece İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde sahte oy kaydedildiği iddası ile bir belediye zabıtasının gözaltına alınmasının ardından yapılan incelemelerle beraber yaklaşık 10 bin civarında sahte oyun tespit edilmesi, “Seçimler erteleniyor mu?” sorusunu akıllara getirdi.  

YEREL SEÇİMLER ERTELENİYOR MU?
Bu haber 30 Ocak 2019 - 14:53 'de eklendi.

Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte siyasi partilerdeki dalgalanmalar, seçmen yazımları üzerindeki spekülasyonları arttırdı. Geçtiğimiz haftalarda Büyükçekmece’de sahte oy yazımı iddiası ile ortaya çıkan skandalının yansımaları devam ediyor. Gözaltına alınan ve geçici görevle ilçe nüfus müdürlüğüne görevlendirilen gözaltındaki zabıta memuru, kendisine yönelik bu talimatların bir ilçe başkan yardımcısı ve belediyede yardımcı olarak görev yapan üslerince verildiğini öne sürdü. Bir yıl süresince yaklaşık 7000 kişi nüfus müdürlüğüne kaydedilirken, yılbaşından bu yana ise amirleri tarafından kendilerine verilen sahte evraklar ile beraber toplam 600-700 kişinin daha kaydedildiği öğrenildi.

BUGÜN İTİRAZLAR İÇİN SON GÜN

Yapılan soruşturma çerçevesinde yine nüfus idaresinde görevli S.A isimli memurun da sahte seçmen kaydına katılarak sayısı net bir şekilde belirlenemeyen sahte seçmeni nüfus müdürlüğüne kaydettirdiği öğrenildi. Yine soruşturma kapsamında savcı talimatı ile görev yapan polis yetkilileri adreslerde ilçe seçim evraklarında ve nüfus memurluk evraklarında da sahte belge olduğunu ortaya çıkardı. Soruşturmalar neticesinde adreslerinde bulunamayan sahte seçmenlerin yazıldığı tüm sahte evraklar soruşturma dosyasına eklendi. Çarşamba günü (bugün) seçmen listelerine yapılan itirazların son günü olması sebebi ile çalışmaların yetiştirilerek sahte oyların iptali yönünde işlemlerin tamamlanılmasına çalışılıyor.

HAKİM İPTALE SICAK BAKMIYOR

Öte yandan daralan zamanda yoğunlaşan işler arasında soruşturmayı yürüten savcının rahatsızlık gerekçesi ile izne ayrılması dikkati çekerken, hakimin de iptale sıcak bakmaması soru işaretlerine neden oluyor. Yine aynı çerçevede Büyükçekmece Belediyesi Hukuk Bürosu’ndan N.E ve S.Ö’nün de ifadelerine de başvurulması dikkat çekiyor. İlçe, seçim ve adliye kanalında durum bu şekilde sürerken olayın bir yıla aşkın süredir organize bir hal edip devam etmesi ile de söz konusu taşıma oranıyla, iddialardaki oy oranının seçim sonucunu temelinden etkileyeceğini göz önünde bulundurulması sonucu Büyükçekmece’de seçimlerin ertelenebileceği öne sürülüyor. AK Parti Genel Merkezi de konuyu yakından takip ediyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa