SON DAKİKA

Haber Ekspress

YILDIRIM’IN TORUN SEVME ZAMANI GELDİ

İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da başkanlık için çekiştiği Binali Yıldırım’a gönderme yaparak, “Torunu olanlar dinlenmeli. Benim gibiler tüm enerjisiyle İstanbul’a hizmet etmeli.” dedi.

YILDIRIM’IN TORUN SEVME ZAMANI GELDİ
Bu haber 05 Şubat 2019 - 13:55 'de eklendi.

CHP’nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, gündeme dair dikkat çeken açıklamalar yaptı. İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Başakşehir ile övünüyorum. Çünkü, benim kurduğum bir takım. O Başakşehir tırmandı ve buralara kadar geldi” ifadelerine de cevap verdi. İmamoğlu, konu hakkında kendisine yöneltilen bir soruya, “Zaten İstanbul’un 100 küsür yıldır kurulmuş Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi markaları var. İBB başkanının işi futbol kulübü kurmak değil. Hele hele İstanbul’da iseniz Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın yanında olmaktan gurur duyarsınız. Ayrıca 16 milyon insanın toplumsal spor bilincini geliştirmek önemlidir. Bu kent, üç kıymetli markasıyla dünyaya meydan okuyacak.” ifadeleriyle cevap verdi.

BENİM GİBİLER İSTANBUL’A HİZMET ETMELİ

İBB adaylığı için çekiştiği Binali Yıldırım’ın dinlenme vaktinin geldiğini ima eden İmamoğlu, “Torunu olacak yaşta mıyım bilmiyorum. Ancak torunu olanlar dinlenmeli. Benim gibiler tam enerjisiyle istanbul’a hizmet etmeli.” dedi. Seçmenleri partilerine göre ayırmayacaklarını ifade ederek sözlerine devam eden İmamoğlu, “İstanbul çok güvenli bir şehir ve dünyanın göz bebeği olduğunda dünyanın her yerinden insanların akın akın geldiği bir İstanbul hayal ediyorum. Tüm söylemlerim İstanbul’da yaşayan herkes için. HDP seçmeni de İstanbul’da yaşıyor. Biz seçmenleri partilerine göre ayırmadık, ayırmayacağız.” dedi.

BELEDİYE PERSONELİ MAAŞINA 180 TL ZAM

Başkan olduğu takdirde belediye çalışanlarının maaşlarının 2200 TL’yi bulacağını ifade eden İmamoğlu, “CHP belediyelerinin AKP belediyelerine göre, en azından İstanbul’a göre daha kabul edilebilir maaş verdiğini biliyoruz. 2200 tl asgari ücret sürecini Beylikdüzü’nde başlattık. Aynı süreci İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olduğum gün itibarıyla başlatacağım. Hatta başkanı olmadığım 2019’un iki aylık farkını da ödeyeceğim. Asla asgari ücret, İstanbul’daki 4 kişilik ailenin açlık sınırının altına düşmeyecek.” diye konuştu. Toplum taşımada indirime gideceklerini de belirten İmamoğlu, “Gençler 50 lira aylık, 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere bedava. Hatta 6 yaşa kadar olan ücretsiz, 12 yaş sınırına çıkarıldı. Sürprizlerimiz devam edebilir.” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa