SON DAKİKA

Haber Ekspress

YILDIZ: ARTIK ÖTEKİLEŞTİRİLMEK YOK!

Büyükçekmece Kars Ardahan Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Burçay Yıldız, siyasi arenada Kars-Ardahan-Iğdır nüfusunun yok sayıldığını belirterek, “Artık ötekileştirilmek yok!” dedi.

YILDIZ: ARTIK ÖTEKİLEŞTİRİLMEK YOK!
Bu haber 06 Şubat 2019 - 16:42 'de eklendi.

Kars Ardahan Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği, Büyükçekmece Mimarsinan’da açılan Hacı Sayid’de düzenlenen kahvaltı organizasyonunda bölge protokolü ve hemşehrileriyle bir araya geldi. Kahvaltıya ev sahipliği yapan Kars Ardahan Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği yönetiminin yanı sıra Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş, MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdem Aydın, MHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ahmet Ali Aydın, STK temsilcileri, Kars-Ardahan-Iğdır’ın kanaat önderleri ve basın mensupları katıldı.

YILDIZ: BİR TANE BİLE ADAY ÇIKARAMADIK

Organizasyonda ilk olarak ev sahibi Kars Ardahan Iğdır Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Burçay Yıldız, konuşmasını gerçekleştirdi. Yıldız, siyasi arenada Kars-Ardahan-Iğdır nüfusunun yok sayıldığını belirterek, ”Hemşehrilerimizle bölge protokolü arasında köprü görevi görüyoruz. Büyükçekmece’de 23 bini aşkın nüfusumuzla, 5800 seçmenimizle yıllardır barış içinde yaşamış toprakların insanlarıyız. Her ne kadar coğrafik olarak bizleri bölmüş olsalar dahi bizler hiçbir zaman Kars-Ardahan-Iğdır olarak ayrılmadık. AK Parti’de yakın zamanda İstanbul’un 39 ilçesinin belediye başkan adayları belirlendi. İstanbul’da 8700 kişiyle ikinci büyük nüfusa sahip olan Kars-Ardahan-Iğdırlılar olarak yok sayıldık ve bir tane bile belediye başkan adayı çıkaramadık. Bu bizi ziyadesiyle üzmüştür. Tüm arkadaşlarımızla beraber yok sayıldık. KAİDER olarak her hemşehrimizi arıyoruz. AK Parti’ye oy veren ve her dokunduğumuz hemşehrimiz şunu söylüyor: “Sandık görevi verdiler yaptık. 15 Temmuz’da sahaya çıkın dediler çıktık. Biz neden bu partinin içinde yer bulamıyoruz, biz temsil edilmeyi haketmiyor muyuz? Bizler neden yerel anlamda temsil ettirilmiyoruz?” diyorlar. Bunu Büyükçekmece özelinde söylüyorum. Bu dönem bu ötekileştirilmeye son verilecektir. Bizim içimizden, bize dokunan insanları bu görevlerde görmek istiyoruz.” dedi. Yıldız, ayrıca bu kahvaltı etkinliğinin AK Parti özelinde düzenlendiğini bir sonraki kahvaltının ise CHP özelinde düzenleneceğini sözlerine ekledi.

KARAKAŞ: GÜÇLÜ OLAN DEĞİL, AYAKTA KALAN KAZANIR

Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş ise, “Kars-Ardaha-Iğdır coğrafyasının artık İstanbul’da da varlığını hissettirmesinin zamanı geldi. Siyasette belli noktalarda da yer etmeye başladık. Dernek Başkanımız Burçay Yıldız Bey, biraz sitemkar bir dil kullandı. Ancak şunu da göz ardı etmeyelim, siyaset bir süreçtir. Bu süreçte de sizin durmadan, ara vermeden, istikrarlı bir şekilde mücadeleyi vermenizdir. Ama öyle, ama böyle olacak. Demek ki bir yerlerde eksik kaldık… Demek ki bir yerlerde lobi kurma, birbirimizi destekleme anlamında eksik kaldık. Bu bizi yolumuzdan geri koymamalı. İstikrarlı bir şekilde yolumuza devam etmeliyiz. Kavgada güçlü olan değil, ayakta kalan kazanır.” ifadelerini kullandı. Karakaş’ın ardından konuşan MHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ahmet Ali Aydın, “Kendi hemşehrilerimizi siyasi yelpazede bir yerlere taşıyamadık. Bundan sonra her platformda bir arada olmalı ve bu konunun üzerinde de çalışmalıyız.” diyerek Kars-Ardahan-Iğdırlıların birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

HABER: Suat Can Yurdum

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa