SON DAKİKA

Haber Ekspress

YILMAZ: BOL KESEDEN ATMAYIN

Silivri Belediye Başkanı ve MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz, İBB Meclis toplantısında CHP’lileri algı yapmakla suçladı “Bol keseden atmayın” diye de uyardı.

YILMAZ: BOL KESEDEN ATMAYIN
Bu haber 18 Eylül 2020 - 18:16 'de eklendi.

SUBAŞI’NIN HABERİ YOK…

CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin alım garantisi verdiği halde Silivrili çiftçilerden mamul almaması İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) gündem oldu. CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı konudan haberi olmadığını, konuyu araştıracağını ifade etti, “Silivri’deki üreticiler Kadıköy’deki Pazar’da ürünlerini satabilirler” dedi ve CHP’li eski Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıkları’ı öve öve bitiremedi.

“SİZE TEŞEKKÜR ETTİĞİMİZ ZAMAN ÇOK GÜZEL…”

Bunun üzerine söz alan MHP Grup Başkanvekili Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Tarım politikaları sebebiyle size teşekkür ettiğimiz zaman çok güzel ama alım garantisi verdiğiniz halde o ürünleri almayıp, ‘getirin Kadıköy’de satın’ demeniz çok tuhaf. Silivri’deki Danamandıra köyü ile Kadıköy’ün arası yaklaşık 100 kilometre!” diyerek tepki gösterdi.

“SİLİVRİ’NİN MERKEZİNDE KÖY PAZARI KURDUK”

Subaşı’yı, Silivri Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarını takip etmesini öneren Yılmaz, Silivri’nin merkezinde Köy Pazarı kurduklarını ifade etti. “Bizim köylümüz ürünlerini orada satabiliyor ama bunu sizlere hatırlatmak benim görevim” diyen Yılmaz, “Siz bol keseden atacaksınız, algı yapacaksınız, algıyı yöneteceksiniz, içi boş olan ‘çiftçiyi destekliyorum’ söylemleriyle sosyal medyada paylaşım yapacaksınız, ondan sonra da çiftçiyi yarı yolda bırakacaksınız. Yok öyle yağma!” diye konuştu.

“300 DÖNÜM ARAZİYİ EKTİK”

Eski yönetimler tarafından hiç kira almadan birilerine peşkeş çekilen arazilere el koyduklarını dile getiren Yılmaz, “Hepsini şeffaf bir şekilde ihale ettik. Bunların haricinde Silivri’de hiç ekilmemiş yaklaşık 300 dönüm araziyi İmece usulüyle ektik. Partili ayrımı yapmadık. 120 ton tohumluk arpa hasadı elde ettik. Bunu da 600 çiftçimize eşit olarak ücretsiz dağıttık. Bu yıl bu hasat sayesinde 10 bin dönüm arazi ekilecek” dedi.

“ÇALIŞARAK OLUYOR”

Bu başarıların, günde 18 saat çalışarak gerçekleştiğini söyleyen Yılmaz, “Haftada iki gün belediyeye gelerek, bilbordlara afişler asarak, part time belediyecilik anlayışıyla olmuyor” dedi ve sözlerini şöyle noktaladı:

Bizim; tarım için neler yaptığımız araştırın. Hatta ben sizlere gönderirim. Köylümüz için Köy Pazarı’nı nasıl kurduğumuzu, çiftçimizi nasıl hibe desteğini verdiğimizi…

 

Haber Ekspress – Özel Haber

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa