SON DAKİKA

Haber Ekspress

YOK BÖYLE DALAVERE

YOK BÖYLE DALAVERE
Bu haber 14 Haziran 2024 - 15:00 'de eklendi.

Beylikdüzü Belediyesi Barış Mahallesi’nde kapalı pazar yeri hayata geçireceğini duyurmuştu. Pazar yerinin 5 bin metrekare alana ve 726 tezgah kapasitesine sahip olacağı bilinirken, pazar yerindeki tahtaların tahsisinde yapılan usulsüzlük pes artık dedirtti.

USULSÜZ PAZAR ALANI

Haber Ekspres ‘in ulaştığı bilgilere göre; pazar yerleri için ayrılmış bu alanların dışına başka amaçla ayrılmış parsellere yapılamayacağı ve plan değişikliği yapılması durumunda , fonksiyonu değiştirilen parsel için eş değer yer ayrılması zorunluluğu gerektiği. Ayrıca edinilen bir diğer çarpıcı bilgi ise; mevzuata aykırı olarak yapılan pazar yerinin yol, ilköğretim ve ortaögretim tesisleri alanından ayrılan alan üzerine ve tamamen usulsüz olduğu.

YOK BÖYLE VURGUN

Büyük bir duyurusu yapılan, basın bültenleri gazetelere gönderilen pazar yerinin yapım aşamasındaki usulsüzlükleri konuşulurken; pazar yerleri hakkındaki yönetmelik gereğince, pazarcı esnafına ücretsiz olarak en fazla iki adet tahsis edilen pazar tahtalarının tahsis işleminde yapılan vurgun şok etkisi yarattı. Tahsis talebinde bulunan pazarcı esnafı arasında kura çekimi ile belirlenip hak sahiplerine ücretsiz olarak teslim edilmesi beklenirken 1000 TL gibi bir rakama satılması ve gereken şartname bedelinin 70.000 TL ‘ye satışa sunulması pazar esnafının tepkisine neden oldu.

Öte yandan Pazar yerinin yol, ilköğretim ve ortaöğretim tesis alanlarını işgal ederek yapılması mevzuata aykırı olduğundan fâaliyete geçmeden yıkılması da söz konusu. Böyle bir durumda şartname bedeli adı altında alınan tezgah başına 70.000 TL’nin pazarcı esnafına geri ödemesinin nasıl olacağı da şimdiden merak konusu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber Yazılımı
casibomholiganbet güncel girişcasibom girişcasibom resmiJOJOBETjojobetcasibom güncel adresicasibom güncel giriş 2024​jojobet güncel girişcasibom girişgüncel girişlerCasibom GirişJojobethttps://jojobetgirisler.com/https://jojo-bet-giris.com/jojobetcasibomJojobetCasibomCasibom GirişCasibomcasibomcasibom
şanlıurfa urfa