SON DAKİKA

Haber Ekspress

ZEYTİNCİ: TÜRKİYE’DE İSRAF EKONOMİSİNİN BİTMESİ GEREKİR

İYİ Parti Gaziantep Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Zeytinci ile sohbet gerçekleştirdik.

ZEYTİNCİ: TÜRKİYE’DE İSRAF EKONOMİSİNİN BİTMESİ GEREKİR
Bu haber 14 Ekim 2018 - 12:28 'de eklendi.

“HALK DOĞRU BİLGİLENDİRİLMELİ”

“Son günlerde yaşadığımız ekonomik sıkıntının biran önce bitmesi için, Türkiye’de israf ekonomisinin bitmesi gerekir” diyerek sözlerine başlayan İYİ Parti Gaziantep Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Zeytinci, “Halkın doğru bilgilendirilmesi gerekir ve ekonominin gerecek durumu açıklanarak, vatandaşlarımız tasarrufa yönlendirilmelidir” dedi.

“HALKTAN FEDAKARLIK BEKLENİYOR”

“Kriz var mı, yok mu” şeklindeki sorumuza Zeytinci, “Kriz yok deniliyor ancak sokakta, Pazarda kriz yaşanıyor. Halktan fedakarlık yapması beklenirken halkın cebine etki eden büyük şirketler zam üstüne zam yapıyor. Yap – İşlet – Devret sistemiyle iş yapan şirketlerin de bu fedakarlığa katlanması gerekir. Büyük çoğunluğu hizmet işletmeleri olduğundan ekonomi rayına girinceye kadar karlarından vazgeçmek zorundadırlar” cevabını verdi.

“TİCARETİN TAMAMI KAYIT ALTINA ALINMALI”

“Yerli ve milli olmak için tüm anlaşmaların 2018 Ocak ayındaki kur üzerinden Türk Lirasına çevrilmeli” diyen Zeytinci şöyle devam etti:

Gaziantep ekonomisinde ise ilk 500’e giren şirketler yapmış oldukları ihracatla yurdumuza döviz getirmeye devam ediyorlar. Ancak Gazianteplilerin bu özverili çalışmalarına rağmen Suriyeli müteşebbislerin ekonomiye daha sağlıklı katkı sağlamaları için, yapmış oldukları ticaretin tamamı kayıt altına alınması şart oldu.

“SURİYELİ MİSAFİRLER YETER SAYIDADIR”

Suriyeli misafirlerin hukuki statülerinin ne olduğunun tam anlamı ile ortaya çıkarılması gerektiğinin altını çizen Zeytinci, “Resmi kayıtlara göre Gaziantep nüfusunun dörtte birini teşkil eden Suriyeli misafirler yeter sayıdadır. Daha fazla misafir alımı, ekonomik ve sosyal hayatımızda tamir etmekte güçlük çekeceğimiz sıkıntılara sebebiyet verir” diye konuştu.

“PROJELER HAZIRLIYORUZ”

Zeytinci, “İlçe Başkanlığı olarak nasıl bir çalışma yapıyorsunuz ve yerel seçimlerle ilgili görüşünüz nedir” şeklindeki sorumuzu şöyle cevaplandırdı:

İYİ Parti olarak Gaziantep’te yaşanan ekonomik ve sosyal sıkıntıları her gün yerinde inceliyoruz. Bu konuları parti üst kurulumuza rapor ediyoruz. Gerekli çözümler için de göreve geldiğim ilk günden itibaren komisyonlar oluşturup projeler hazırlıyoruz. İYİ Parti İl Başkanlığı ve Şehitkamil İlçe Başkanlığı olarak önümüzdeki yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Halkımız; talep ve isteklerini bizlerle paylaştıklarında buna duyarsız kalmayacağımızı bilmelerini isteriz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa