17:08 - Akçansa Büyükçekmece Fabrikası ‘Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sertifikası’nı altın seviyede yeniledi
01:14 - Sokak hayvanlarının bakımı Beylikdüzü Belediyesi’nden
01:09 - Balcıoğlu, Kaymakam Toğan’ı Acılı Gününde Yalnız Bırakmadı
01:05 - Zübeyde Hanım’ı vefatının 102. yıl dönümünde anıt mezarı başında andılar
3. Uluslararası Üvercinka Festivali , 18- 27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceği kültür ve sanat festivaliyle kapılarını sanatseverlere açıyor. Festival bu yıl geçen yıl hayatını kaybeden Ragıp Ertuğrul anısına düzenleniyor.
Festivalde ilk olarak Ertuğrul’un yazdığı İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Tangopera’ adlı müzikal oyun sahnelenecek.
Festivalde kapsamında Nazan Kesal Yaralarım Aşktandır, İran Daylemun Tiyatrosu Karavan, Aralık Sahne Madonna Kürk Mantolu, Betül Arım Dışarda Hiçbir Şey Var, Irak Duhok Tiyatrosu Şanogerîya Dîno, Gürcistan Tskhinvali Machabeli Theatre, Tiyatro Kalemi Tuvaldeki Kadınlar, Azerbaycan Devlet Pantomim Tiyatrosu Palto, Amed Şehir Tiyatrosu Dek û Dolabên Scapen, İstanbul Devlet Tiyatrosu Tangopera, Düşevi Oyuncuları Sardunya Kokan Kadınlar, Altkat SanatTen Rengi, Proje NO2 Bernarda oyununu sahnelenecek.
Burhan Şeşen ve Dilek Türker Akdamar (Ahtamar veya Ağtamar) Adasında katılımcılar için özel bir müzikal anlatı yapacakları festivalde öte yandan ; Senem Cevher oyunculuk atölyesi, Müge Saut Tiyatroda Hareket atölyesi, Emre Saka Kukla atölyesi, Turgay Nar Oyun Yazarlığı atölyesi, Nurullah Tuncer Sahne Tasarımı atölyesi, Kamer Yıldız Ok Karakterin Dramatik Yolculuğu atölyesi, Turgay Ön ve Cüneyt Yalaz Politik Tiyatro atölyesi yapacak. Fethi Demir ve Gürkan korkmaz ilk dönem ve modern tiyatro tarihini anlatacak.
Türkiye tiyatrosunun yaşayan efsanesi olarak bilinen Dilek Türker’in söyleşi ve imza günü yapacağı festivalde; edebiyatımızın önemli isimleri Faruk Duman, Seyithan Kömürcü ve Müştehir Karakaya’nın söyleşileri de sanatseverlerle buluşacak.
Haber: Dilek Bozkurt