SON DAKİKA

Haber Ekspress

3. Uluslararası Üvercinka Tiyatro Festivali Başlıyor

3. Uluslararası Üvercinka Festivali , 18- 27 Eylül  tarihleri arasında gerçekleştireceği kültür ve sanat festivaliyle kapılarını sanatseverlere açıyor. Festival bu yıl geçen yıl hayatını kaybeden Ragıp Ertuğrul anısına düzenleniyor.

3. Uluslararası Üvercinka Tiyatro Festivali Başlıyor
Bu haber 10 Eylül 2023 - 12:34 'de eklendi.

Festivalde ilk olarak Ertuğrul’un yazdığı İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Tangopera’ adlı müzikal oyun sahnelenecek.

Festivalde kapsamında Nazan Kesal Yaralarım Aşktandır, İran Daylemun Tiyatrosu Karavan, Aralık Sahne Madonna Kürk Mantolu, Betül Arım Dışarda Hiçbir Şey Var, Irak Duhok Tiyatrosu Şanogerîya Dîno, Gürcistan Tskhinvali Machabeli Theatre, Tiyatro Kalemi Tuvaldeki Kadınlar, Azerbaycan Devlet Pantomim Tiyatrosu Palto, Amed Şehir Tiyatrosu Dek û Dolabên Scapen, İstanbul Devlet Tiyatrosu Tangopera, Düşevi Oyuncuları Sardunya Kokan Kadınlar, Altkat SanatTen Rengi, Proje NO2 Bernarda oyununu sahnelenecek.

Burhan Şeşen ve Dilek Türker Akdamar (Ahtamar veya Ağtamar) Adasında katılımcılar için özel bir müzikal anlatı yapacakları festivalde öte yandan ; Senem Cevher oyunculuk atölyesi, Müge Saut Tiyatroda Hareket atölyesi, Emre Saka Kukla atölyesi, Turgay Nar Oyun Yazarlığı atölyesi, Nurullah Tuncer Sahne Tasarımı atölyesi, Kamer Yıldız Ok Karakterin Dramatik Yolculuğu atölyesi, Turgay Ön ve Cüneyt Yalaz Politik Tiyatro atölyesi yapacak. Fethi Demir ve Gürkan korkmaz ilk dönem ve modern tiyatro tarihini anlatacak.

Türkiye tiyatrosunun yaşayan efsanesi olarak bilinen Dilek Türker’in  söyleşi ve imza günü yapacağı festivalde; edebiyatımızın önemli isimleri Faruk Duman, Seyithan Kömürcü ve Müştehir Karakaya’nın  söyleşileri de sanatseverlerle buluşacak.

Haber: Dilek Bozkurt

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa