SON DAKİKA

Haber Ekspress

6 Mayıs kararı için YSK’nın 4 yedek üyesine itiraz

6 Mayıs kararı için YSK’nın 4 yedek üyesine itiraz
Bu haber 13 Mayıs 2019 - 13:09 'de eklendi.


CHP’li eski İBB Meclis Üyesi Av. Erhan Aslaner: “YSK hukuka aykırı olarak 4 yedek üyeyle karar verdi”

Hıdır Ulağ/ 3 CHP’li Avukat YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal etmesinin ardından kararın iptali için il seçim kuruluna dilekçe verdi. Dilekçede, “YSK hukuka aykırı olarak 4 yedek üyeyle karar verdi” denildi. 

Yüksek Seçim Kurulu, (YSK) 6 Mayıs’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmişti. Bu iptal kararla ilgili olarak Avukatlar Erhan Aslaner, Erdal Öz ile Nurettin Aydın bireysel olarak YSK’ya gönderilmek üzere İstanbul İl Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesi verdi.

Konun: Kurulda boşalma olması halinde yedek üye görev alır

Dilekçede, YSK’nın bu kararı verirken yedek üyelerin katılımı ile 11 kişi tarafından verildiği hatırlatıldı. 7062 Sayılı Yüksek Seçim Kurulu’nun Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun maddesine göre Yargıtay ve Danıştay’dan gelen 11 üye arasından ilk olarak 4 yedek üyenin kura ile belirlendiği diğerlerinin ise asıl üye olduğu anlatıldı.

Yedek üyelerin kurulda boşalma olması halinde görev aldığı ifade edilen dilekçede, ancak kurulun İstanbul Seçimini, yedek üyelerin de katılımıyla 11 kişi ile karar verdiği belirtildi. Bunun içerik olarak hukuka aykırı olduğu gibi YSK’nın kendi kuruluş yasasına da aykırı olduğu ifade edilen dilekçede, tam kanunsuzluk içeren bu kararın kaldırılmasına karar verilmesi istendi.

YSK’nın yedek üyeler ile karar verdiği 6 mayıs kararı kaldırılsın

Belirtilen nedenlerle kurulun sadece asıl üyeler ile toplanarak tam kanunsuz olan 6 Mayıs tarihli kararın ortadan kaldırılması ve AKP tarafından verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptaline yönelik talebin değerlendirilerek reddine karar verilmesi talep edildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa