SON DAKİKA

Haber Ekspress

Akgün Büyükçekmece’ye hiçbir şey katmadı

Büyükçekmece Belediyesi AK Parti meclis üyesi aday adayı Murat Çebi, Hasan Akgün’ün başkanlık yaptığı 25 senelik süreçte Büyükçekmece’ye hiçbir değer katmadığını belirterek, “Artık Büyükçekmece’ye AK Parti elinin değmesi gerekiyor.” dedi.

Akgün Büyükçekmece’ye hiçbir şey katmadı
Bu haber 21 Ocak 2019 - 16:54 'de eklendi.

Büyükçekmece Belediyesi meclis üyeliği için AK Parti’den aday adayı olan Murat Çebi seçim süreci ve Büyükçekmece’nin mevcut durumuna ilişkin gazetemiz Haber Ekspres’e açıklamalarda bulundu. Genç siyasetçi, 25 senelik Hasan Akgün başkanlığında Büyükçekmece’nin gelişim gösteremediğini ifade ederken, Mevlüt Uysal’ın belediye başkanı seçilmesi halinde Büyükçekmece’nin büyük ilerleme kaydedeceğini ifade etti.

Murat Çebi kimdir? Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Trabzon, Araklı doğumluyum. Spor Yönetimi mezunuyum. Birçok eğitim kurumunda antrenörlük ve eğitmenlik yaptım. Büyükçekmece ve Çatalca’da bulunan Kuzenler Yumurta Tavukçuluk’un sahibiyim. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde İstanbul bölgesi hakemliği yapıyorum. Halk oyunları branşında da 16-17 senelik bir sahne sanatları dönemim oldu. Öte yandan 3-4 senelik bir belediyecilik geçmişim de var.

Ne kadar süredir siyasetle uğraşıyorsunuz?

2010 yılında Trabzon, Araklı’da siyasete başladım. AK Parti Araklı Gençlik Kolları’nda, ardından Büyükçekmece İlçe Başkanlığı’nda görev aldım. Ayrıca belediyecilik alanında da iki sene boyunca Esenyurt Belediyesi’ne bağlı Spor Müdürlüğü’nde aktif olarak görev aldım.

Meclis üyeliği için aday adayı olma süreci nasıl geçti?

Ailem ve çevrem bu süreçte ciddi bir şekilde arkamda durup destek oldular. “A parti, B parti bakmadan oyumuzu senin olduğun partiye veririz” diyerek bana güvendiklerini gösterdiler. CHP’lisi, MHP’lisi, AK Parti’lisi olsun bu göreve talip olmam konusunda çok güzel tepkiler verdiler. İnsanların bana bu kadar olumlu bakmasının sebeplerinden biri de genç kesime hitap etmem ve İstanbul’da futbol hakemliği yapmış olmam. Bana, “Hocam senin olduğun yerde oyumuz sanadır” diyorlar.

“BÜYÜKÇEKMECE’Yİ AK BELEDİYECİLİKLE TANIŞTIRACAĞIZ”

Meclis üyeliği görevine talip olmanızdaki başlıca hedefleriniz nelerdir?

Bu yola vatandaşa hizmet etmek, hayallerimi gerçekleştirmek için çıktım. Bizim Büyükçekmece için güzel projelerimiz var. Takdir edilir de meclis üyesi olursam eğer Büyükçekmece Belediye Meclisi’nde gençlerin gözü, kulağı olacağım. Meclis üyesi seçilmem durumunda ise gençlere yönelik vizyon projelerimiz var. Bu projeler vasıtasıyla gençlerimiz hem öğrenecek, hem eğlenecek. Onlara yönelik programlar, sportif ve kültürel aktiveler düzenleyeceğiz. Yeni spor tesislerinin ilçemize kazandırılması için gerekli mecralara teklifler sunacağız. Spor adına yapılan bütün platformlarda ilçemizi sporcu kimliğimle temsil edeceğim. Vatandaşlarımızın her daim her konuda emrinde olacağız. Biz zaten parti olarak Büyükçekmece halkının hizmetkarı olmaya talibiz. Kapı kapı dolaşmaya başladım. Genç bir aday adayı olarak güzel tepkiler alıyorum ve gurur duyuyorum. Büyükçekmece de herkesin gönüllerine dokunacağız. Gençler için hayallerimiz var. Büyükçekmece ilçemizi AK belediyecilikle tanıştıracağız ve güzelleştireceğiz. Partim ve büyüklerim de uygun görürse bu hizmet yolunda sorumluluk almaya hazırım. Aday gösterilmesem bile yine de mücadeleme devam edeceğim ve her zaman partimizin değerlerine sahip çıkacağım. 

Sporun içinde yer alan birisi olarak Büyükçekmece’yi spor alanında yeterli buluyor musunuz? Kentin bu alanda eksikleri var mıdır?

Futbolda tek profesyonel takımımız Tepecikspor. Ancak 3.Lig’de yer alan bu takımımızın stadının tribün inşası henüz tamamlanabildi. Tepecik’in stadı FIFA standartlarına uygun değil. Orada profesyonel maçlar oynanamaz. Tamamiyle amatör bir stad… Büyükçekmece’de kapalı spor salonlarımız yok. Basketbol, voleybol takımlarımız var ancak bunların tesisleri yok. Havuzumuz yok… İsmimizde ‘büyük’ var, biz Büyükçekmece’yiz. Büyükçekmece’de ne tesis var, ne kullanabileceğimiz bir alanımız var, ne de gençlerimizin spor yapabilecekleri imkanlar var… Büyükçekmece’de spor anlamında hiçbir şey yok! Hasan Akgün yönetimindeki Büyükçekmece’de spora ve spor gençliğine önem verilmiyor. Spor çok güzel ve kullanılması gerekilen bir reklamdır. Ancak kentimizde bu pek kullanılamıyor. Allah nasip eder de partimizin adayı mevcut İBB başkanımız Mevlüt Uysal ile Büyükçekmece Belediyesi’ni alırsak bütün spor imkanlarını Büyükçekmece’ye inşallah getireceğiz. Ben de spordan gelen biri olduğum için bunları bizzat dile getirip, gençlerin sözcüsü olmak için bu yola baş koydum.

“BÜYÜKÇEKMECE 25 SENEDİR GELİŞİM GÖSTEREMEDİ”

25 senedir Büyükçekmece’de belediye başkanlığı görevini sürdüren Hasan Akgün’ü başarılı buluyor musunuz?

Hasan Akgün göreve geldiğinden bu yana Büyükçekmece hiçbir gelişim gösteremedi. Birisi çıksın, “Öyle diyorsun ama Büyükçekmece’de şu var, bu yapıldı.” desin. Cumhurbaşkanı’nın dünya liderlerini ağırladığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gece gündüz isyan edenler Büyükçekmece’nin yeni belediye binasını, sarayını görmezden geliyorlar. Belediye binasının saray gibi olmasına karşı çıkmıyorum. Hatta benim kendi ilçemin belediye binasının böyle olması hoşuma da gidiyor. Ama buraya ses çıkarmayanlar Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na, “neden o kadar kapısı var, neden bu kadar odası” var diyerek demediklerini bırakmıyorlar. Güzel yapılana, “güzel oldu” demesini bilmek gerekiyor. 25 senedir hiçbir gelişim yok Büyükçekmece’de. Artık Büyükçekmece’ye AK Parti elinin değmesi gerekiyor. Kentimizi daha da büyütmek ve geliştirmek için Büyükçekmece’nin AK Parti’nin gücünü arkasına alması gerekiyor.

RÖPORTAJ: Suat Can Yurdum

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa