SON DAKİKA

Haber Ekspress

İmar Komisyonu ‘siyasallaştı’

İBB İmar Komisyonu, AK Partili belediyelere yol verirken CHP’ye “dur” diyor.

İmar Komisyonu ‘siyasallaştı’
Bu haber 16 Ocak 2020 - 11:35 'de eklendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu, belediyelerin imar değişikliğiyle ilgili konularda ‘siyasi’ davranıyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün “İBB önünde yatacağız” açıklamasından sonra, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de “oturma eylemi yapacağım” dedi.

CHP’lilere zulüm yapılıyor  

İBB İmar Komisyonu’nda bulunan 8 üyenin 5’i AK Partili olunca, bu partinin kendi belediyelerine karşı olumlu davranışlar sergilediği, muhalif gördüğü CHP’nin belediyelerine ise zulüm yaptığı gözlerden kaçmıyor. Geçtiğimiz aylarda, uzun süredir İmar Komisyonu’nda bekleyen dosyalar için Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün “belediyenin önünde yatacağım” açıklaması yapmıştı.

Oturma eylemi hazırlığında

İstanbul’daki diğer CHP’li belediyelerin kaderini paylaşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de, dört aydır özellikle bekletilen imar planları için oturma eylemi yapacağını açıkladı. Avcılar Belediyesi’nde AK Parti oylarıyla oy birliğiyle geçen imar planları için “bu şekilde geçireceğiz, sorun yok” diyen AK Parti komisyon üyeleri, planları sümenaltı etmeye devam ediyor.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli sonunda isyan etti. 4 aydır komisyonda bekleyen imar planları için, perşembe günü de geçmemesi halinde oturma eylemi yapacağını açıklayan Başkan Hançerli, Avcılar halkından da destek istedi. Avcılar Belediyesi’nde oybirliğiyle geçen imar planları için AK Parti kanadının “bu şekilde geçmesinde sorun yok” demesine rağmen farklı bir tavır içinde olmasını eleştiren Başkan Hançerli “Avcılar’ın planları 4 aydır Büyükşehir’de komisyonda bekliyor. Hızlı kararlar çıktı ama Avcılar için bu önemli karar çıkmadı. Geçen mecliste 170 imar planı maddesi vardı. Birçoğu geçti. Ama bizim planlarımız bekletiliyor. İmar planları kararı Avcılar meclisinden oy birliği ile geçti. Ak partili komisyon üyeleri ile Büyükşehir’de istişare ettik. Onlar da “güzel, böyle geçmeli” dediler. Avcılar halkı bu konuda AK Partililer’e baskı yapmalı. Yaşar Karaaslan’ı aramalarını istiyorum, destek istemeliler. Bilinmeli ki İBB’de komisyonlarda AK Parti çoğunlukta” sözlerini paylaşmıştı.

En son yapılan bir toplantıda, Perşembe günü geçmemesi halinde oturma eylemi yapacağını söyleyen Başkan Hançerli, başka şans tanımadıklarını ifade etti.

Komisyonda AK Parti’nin borusu ötüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’nda 8 üye bulunuyor. Bunun 5’i AK Partili diğer 3 üye ise CHP’li… İBB İmar Komisyonu’nda Yüksel Akyol (AK Parti) Başkan olarak görev yaparken, Osman Demir (AK Parti) Başkan Vekili, Eyüp Dursun (AK Parti) Raportör, Zeynel Abidin Okul (AK Parti), Mustafa Nuri Kalyoncu (AK Parti), Hatice Ülkü Özer (CHP), Resul Emrah Şahan (CHP) ve M. Sedat Özkan (CHP) ise üye olarak görev yapıyor.


Haber: Murat ÖZYILDIRIM

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa