SON DAKİKA

Haber Ekspress

PAŞALİ BEŞLİ’YE SAHİP ÇIKTILAR

PAŞALİ BEŞLİ’YE SAHİP ÇIKTILAR
Bu haber 05 Ekim 2021 - 14:44 'de eklendi.

Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli’nin görevden alınmasına tepki gösteren Kars, Ardahan ve Iğdırlılar, yapılan hamlenin manidar olduğunu ifade etti.

İstanbul Ardahan Kültürevi ve Kars – Ardahan – Iğdır Platformu  Başkanı Efrail Çifçi,  Büyükçekmece Kars – Ardahan – Iğdır Dernek Başkanı  Burçay Yıldız, Beylikdüzü Kars – Ardahan – Iğdır Dernek Başkanı  Temel Altuntaş, Kars Kültürevi Başkanı Ender Aslan, Iğdır Kültürevi Başkanı Ali Sakar,  Esenyurt Kars – Ardahan – Iğdır Muhtarları imzalı bildiri de; yapılan hareketin bu üç ile yönelik bir hareket olduğuna işaret edilirken, olayın kınandığı ifade edildi.

Platformun yayınladığı bildiride şu görüşlere yer verildi:

İstanbul’da ve bölgemizde uzun yıllardır eğitimci kimliği ile bilinen ve 4 yıldır’da Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Paşali Beşli’nin hiçbir gerekçe gösterilmeden ansızın görevden alınmasını büyük bir teesür ile öğrenmiş bulunmaktayız.

 

Göreve başladığı günden bu yana eğitim adına vermiş olduğu hizmetlerden dolayı tüm kesimler tarafından takdir toplayan başarılı bir yöneticiyi hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden el çektirilmesini manidar buluyoruz.

Üstelik bu tip görevlerde bulunanları kamuoyundan da gördüğümüz kadarıyla verimli ve likayat sahibi olanların farklı bir görevlendirme yapılırken; daha iyi vasıflara getirildiğini bilmekteyiz. Fakat burada yapılan uygulama tam tersine bunca yıl emek vermiş, eğitime gönül vermiş bir hemşerimizi adeta itibarsızlaştırılmıştır.

Bizler Sivil Toplum Kuruluşları olarak hiçbir siyasi güdüm düşünmeksizin yapılanın tamamen Kars – Ardahan – Iğdır toplumuna yönelik olduğunu düşünüyoruz.

Eğitim gönüllüsü hemşerimiz Paşali Beşli’nin bu şekilde görevden el çektirilmesini KAI olarak kınıyoruz. Hemşerimize yönelik bu yaptırımın doğru olmadığı kanısındayız. Konunun muhataplarına Sivil Toplum Kurumları olarak buradan sesleniyoruz. Göreve iadeyi itibarını talep ediyor. Toplumumuzun bu konudaki hassasiyetinin dikkate alınmasını bekliyoruz…

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa