İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi’nin (İPKB), eğitim kurumlarının depreme karşı yeniden yapım ve güçlendirme çalışmaları raporunda, “kentte riskli olduğu tespit edilen 1428 okuldan 481’inin yıkılıp yeniden yapıldığı, 799’unun güçlendirildiği, boşaltılan 148 okulda ise güçlendirme çalışmalarının sürdüğü” belirtildi.
Valilikten yapılan açıklamada, İstanbul Valiliği İPKB tarafından yürütülen, eğitim kurumlarının depreme karşı yeniden yapım ve güçlendirme çalışmalarına dair son durum raporuna yer verildi.
Raporda, “İstanbul’daki okullarda yapılan incelemede, 1428’inin riskli olduğu tespit edilmiştir. Geride kalan süreçte riskli okulların 481’i yıkılıp yeniden yapılmış, 799’u ise güçlendirme yoluyla depreme dayanıklı hale getirilmiştir. 148 okul ise boşaltılmış olup, bu okulların fizibilite ve yeniden yapım tasarım ile güçlendirme çalışmaları devam etmektedir.” bilgisi verildi.
Kentte 2023 yılında 16 okulun yeniden yapım sürecinin tamamlanarak eğitim-öğretime açıldığı aktarılan raporda, şunlar kaydedildi:
“Bu 16 okulda, yıkılmadan önce 244 olan derslik sayısı, yeniden yapım sürecinin sonunda 380’e çıkarılmış olup, 136 yeni derslik okullara ilave edilmiştir. Bununla birlikte 16 okulun sahip olduğu kapalı alan miktarı, atölye, spor, tiyatro, konferans salonu vb. sosyal donatı alanlarının okul kampüslerine eklenmesiyle 42 bin 955 metrekareden 117 bin 813 metrekareye çıkarılmıştır. Bu okulların 12’si temel eğitim kurumu, 2’si halk eğitim merkezi, 1’i lise, 1’i de meslek lisesidir.”
20 ilçede 43 okulun yeniden yapım çalışmaları sürüyor
Kentte 20 ilçede 43 okulun yeniden yapım çalışmalarının devam ettiği vurgulanan raporda, bu okulların yeniden inşa çalışmaları tamamlandığında 752 olan derslik sayısının 1173’e çıkarılacağı, 421 yeni dersliğin eğitim öğretime kazandırılmış olacağı ifade edildi.
Raporda, İstanbul’un ilave okul alanına gerek duyulmadan 24 derslikli 17 okul kazanmış olacağı, çalışmalar tamamlandığında ayrıca bu 43 okulun 138 bin 99 metrekare olan kapalı alanının 403 bin 917 metrekareye çıkarılmış olacağı bilgisi de yer aldı.
13 ilçedeki 16 okulda güçlendirme çalışmaları devam ediyor
İstanbul’un 16 ilçesindeki 31 okulda güçlendirme çalışmalarının 2023’te tamamlandığı ve bu okullarda eğitim öğretime yeniden başlandığı bildirilen raporda, bu okulların 16’sının temel eğitim kurumu, 5’inin anaokulu, 6’sının lise, 4’ünün ise mesleki eğitim merkezinden oluştuğu aktarıldı.
Raporda, kentin 13 ilçesindeki 16 okulda güçlendirme çalışmalarının halen devam ettiği bilgisi de verildi.


CHP Gelibolu Örgütü Ankara’da: İktidara Yürüyoruz
Neyi Tartışıyoruz?
OYNATMAYA AZ KALDI DOKTORUM HAPiSTE!
BEYLİKDÜZÜ’NDE AHİLİK HAFTASI COŞKUSU: 13 YILDIR SÜREN GELENEK BU YIL DA KESİNTİSİZ BAŞLADI
SİİRT’TE MEKİYE AKYEL CİNAYETİNDE KRİTİK EŞİK: 5 ŞÜPHELİ HAKKINDA İDDİANAME DÜZENLENDİ
CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Görev Dağılımı Açıklandı
Boyacı Cami Minberinde “Bilim Heyeti” Kılıfı mı? Restorasyon Askıda Ama Tehlike Geçmedi!
Recep Erol’dan 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı: “İlim ve İrfanla Donanmış Nesiller…”
Okullar Açıldı Ama…
Eşiyle tartışan baba, 2 çocuğunu öldürüp, intihar etti
Ercüment Tula Sözleri… Türk dünyasının samimi simalarından Tula’nın en sevilen ve anlamlı sözleri
Ercüment Tula’nın Türk dünyasına umut veren sözleri
Esenyurt’un gözbebeği City Center Outlet AVM
Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma Ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet’ten “Tüketiciyi Koruma Haftası ” Mesajı.
İBB ŞEHİR TİYATROLARI YENİ OYUNLARIYLA BEYLİKDÜZÜ ATATÜRK KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ’NDE
Türk Dünyasının samimi simalarından Ercüment Tula’nın hayatı ve biyografisi
Diyetisyen Mahir Tekgöz iştah kapatma yönteminde diyet listesi yok!
Büyükçekmece’de Covid-19 denetimleri arttırıldı
DEVA PARTİSİ, MARDİN BELEDİYESİ’NİN YOLSUZLUKLARI SORDU
İBB Davası’nda Eyüp Subaşı’dan Çarpıcı İtiraflar: “İş Almak İçin Florya’da Başkanlık Konutunda Elde Para Verdim”
Büyükçekmece Siyasetinin Aktif İsmi Recep Erol’dan Zabıta Teşkilatı’na Kutlama
İSTANBUL’UN GÖBEĞİNDE ŞOKE EDEN İLAN: 10 MİLYAR TL’YE “SAHİBİNDEN” UÇAK
Hayrabolu Belediyesi’nde Milyonluk Konsur Krizi: 60 Milyonluk Borç Kapatıldı, Tek Konsere 9,2 Milyon TL Ödendi
ESKİ MİLLETVEKİLİ Atilla Sertel’den Gazeteci Dilek Bozkurt’un çağrısına destek: ” İnsanlık Siyasi Rozete Göre Değişmez “
Girne Açıklarındaki Facianın Ardından “Naylon Ehliyet” Skandalı: Batan Geminin Kaptanının Belgesi Sorgulanıyor
Gebze Ticaret Odası’nda İddialar ve Tartışmalar Gündemde
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer CHP’den İstifa Etti