SON DAKİKA

Haber Ekspress

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı İzmir’de Canlarla Buluşma toplantısı düzenledi

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı olarak İzmir’de Canlarla Buluşma toplantısı gerçekleştirdi.

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı İzmir’de  Canlarla Buluşma toplantısı düzenledi
Bu haber 23 Haziran 2025 - 23:50 'de eklendi.

İzmir’de düzenlenen bu anlamlı buluşmaya, Manisa’daki canlar davet edildi. Katılım sağlayan canlarla birlikte oldukça verimli bir istişare ortamı oluştu. Toplumda karşılıklı iletişimi güçlendirmeyi, sorunlara yerinde çözümler üretmeyi ve Başkanlığın yürüttüğü faaliyetleri paylaşmayı amaçlayan bu toplantılarda canlarla aynı sofrada, aynı gönülde buluşuldu.

Toplantıya İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Sadık Doğruer de katılım gösterdi. Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Alirıza Özdemir, 2024 yılı boyunca hayata geçirilen çalışmaları değerlendirdi ve 2025 yılına yönelik planlanan projeleri katılımcılarla paylaştı. Canların sorularını tek tek yanıtlayan Başkan Özdemir, yürütülen hizmetler hakkında detaylı bilgi verdi; canların düşünce ve önerilerini dinleyerek not aldı.

Başkan Özdemir yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Göreve ilk başladığımda birçok kişi, AİHM kararları uygulansın, diyordu. Bugün bu cümleyi kuran yok. Çünkü AİHM, çalışmalarımızın sonucu olarak Başkanlığımızın görev alanına giren tüm takipleri kaldırdı. Pek yakında cemevlerine yasal statü verilmesi ile ilgili söylemler de sona erecektir. Çünkü yasa ve yönetmeliklere giren cemevlerimizin yasal statüsü zaten var. Ama bizim işimiz bu kadar değil. Elli yıldır toplum olarak konuştuğumuz her şeyi adım adım hayata geçiriyoruz. Toplumdan gelen talepler doğrultusunda ürettiğimiz iş ve hizmetlerle Alevi-Bektaşi toplumunun büyük teveccühünü kazanmış bulunuyoruz. Bu teveccüh her geçen gün daha da artıyor. Bilgi kirliliği nedeniyle Başkanlığımıza mesafeli duran canlarımıza da süreç içerisinde ulaşmayı umuyoruz. Toplumumuzun çok büyük bir kısmı, Başkanlığımıza destek vermekte ve kurumun güçlenmesi yolunda doğru bir yön çizmektedir. Alevi-Bektaşi toplumu Başkanlıkla elde ettiği kazanımların heba olup gitmesine asla müsaade etmeyecektir. Aksine devlet eliyle verilen hizmetin kalitesini artırmak ve hizmet alanlarını çoğaltmak için Başkanlığımızla el ele vermektedir ki, doğru olan da budur.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA