SON DAKİKA

Haber Ekspress

Saadet Partisi Esenyurt: Bu bir insanlık dramıdır!

Saadet Partisi Esenyurt Gençlik Kolları, Esenyurt Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasında Çin Halk Cumhuriyeti’nin Doğu Türkistan’da 1 milyon Müslüman vatandaşın ceza evlerinde işkencelere tabi tuttuğunu ifade ederek bu durumu protesto ettiler.

Saadet Partisi Esenyurt: Bu bir insanlık dramıdır!
Bu haber 22 Ocak 2019 - 12:46 'de eklendi.

Saadet Partisi Esenyurt Gençlik Kolları, Esenyurt Köyiçi Meydanı’nda Çin Halk Cumhuriyeti’nin Doğu Türkistan’da vatandaşların işkenceye uğradığını belirten bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Saadet Partisi Esenyurt Gençlik Kolları Başkanı Suat Yıldırım’ın yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bugün Doğu Türkistan’da büyük bir trajedi yaşanmaktadır. 35 milyon Müslüman Türk’ün yaşadığı Doğu Türkistan’da 1 milyon Müslüman vatandaş eğitim kampı adı altında ceza evlerinde işkencelere tabi olmaktadır. Zalim Çin yönetiminin “Kardeş Aile Programı ” adı altında her aileye bir adet Çinli erkek bulundurma zorunluluğu ile ailelerin namusu çiğnenmekte en temel hakları olan seyahat etme özgürlüğü ellerinden alınmaktadır. Adeta kardeşlerimiz kendi vatanlarında açık ceza evlerinde tutulmakta, sokaklarda Çinli askerler elleri tetikte etrafa dehşet saçmaktadır. Çin Halk Cumhuriyeti Anayasası’nın 36. maddesindeki ”Her Çin vatandaşı dinî inanç ve hürriyete sahiptir. Devlet normal vatandaşların dini faaliyetlerini korur” şartına rağmen, Çin idaresi tarafından Uygur Türkleri’nin İslam dinini öğrenme ve ibadet haklarına zorbalıkla kısıtlamalar getirilerek, Uygur gençleri arasında dinsizliğin yaygınlaştırılması için özel gayretler sarf edilmektedir.

“ZALİME SES ÇIKARMAYAN ACİZLER!”

“Biz Saadet Partisi Esenyurt Gençlik Kolları olarak bu insanlık dramını lanetliyor, ve devlet yöneticilerini, zalim Çin Yönetimine karşı net bir tavır sergilemeye davet ediyoruz. Zalim Çin yönetimine karşı mücadele gösterenleri terörist ilan eden hükumetimizi biran önce bu yanlıştan dönmeleri için telkinde bulunuyoruz. Bugün bu zulme sessiz kalanlar şunu unutmasınlar ki zulüm ebedi olamaz. Kötülük mutlaka hüsrana uğrayacaktır. Ama tarih sizi zalime ses çıkartamayan acizler olarak yazacaktır.”

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa