18:51 - Atilla Taş’tan Erol Köse’ye: Hakkımı helal etmiyorum, ateşin bol olsun
00:49 - Savaş bataklığındaki ülkelere Erdoğan’dan “akıllı olun” mesajı
14:16 - Evine giren hırsızın aklını aldı! O anlar saniye saniye kamerada
00:31 - Bahçeli’den “Jeopolitik Kırılma” Uyarısı: “Beyrut Düşerse Bölge Sarsılır”
16:37 - Tanju Özcan dosyasında yasak aşk iddiası! Mesajlar ifşa oldu: Hepinize yeterim
CHP’li belediyelere yönelik düzenlenen son operasyonda gözaltına alınan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, emniyet ifadesinde kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti.
Akgün, ne şahsının ne de yakın çevresinin süreçte herhangi bir maddi menfaat sağlamadığını belirtti.
31 Mayıs’ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında “rüşvet almak, vermek, aracılık etmek” ile “irtikap ve nüfuz kullanma” iddialarıyla gözaltına alınan Başkan Akgün, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği ifadede, hakkındaki suçlamalara detaylı şekilde yanıt verdi.
Akgün, kamuoyunda tartışma yaratan AVENUE AVM ve Pelican Hill projeleri üzerinden haksız kazanç sağladığı iddialarını kesin bir dille yalanladı. “Ne şahsım ne de yakınlarım bu projelerden herhangi bir daire devri ya da maddi menfaat sağlamamıştır,” ifadelerini kullandı.
Soruşturma kapsamında adı geçen Vivenka Mimarlık şirketiyle herhangi bir bağlantısı olmadığını da belirten Akgün, söz konusu firmayı tanımadığını ve belediyeye yaptığı başvurular hakkında bilgisi bulunmadığını söyledi. Belediye içindeki imar ve inşaat işlemleriyle ilgili herhangi bir yetkisi ya da imzasının olmadığını vurguladı.
Ayrıca bazı iddialarda adı geçen Gökhan Akgün hakkında da açıklamada bulunan Akgün, bu kişinin belediyede herhangi bir resmi görevi veya yetkisi bulunmadığını belirterek, “Kendisinden hiçbir talebim olmadı. Belediyeyle ilgili herhangi bir işi veya yetkisi yoktur,” dedi.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.