SON DAKİKA

Haber Ekspress

Annelerin çığlığı boğazlarında kaldı

Esenyurt Belediyesi’nin kreşlere fahiş zam yapmasını protesto eden annelere, zabıta ve özel güvenlik elemanları müdahale ederken, Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un yandaşları fiziki saldırıda bulundu. Meclis toplantısı, Esenyurt tarihine kara bir leke olarak geçti.

Annelerin çığlığı boğazlarında kaldı
Bu haber 09 Ocak 2020 - 6:31 'de eklendi.

Enver Yılmaz ateşledi

Meclis toplantısı sırasında, İYİ Parti Meclis Üyesi Enver Demir 35 dakika boyunca Esenyurt sorunları dışında konuşma yapınca, Esenyurt Belyediyesi’nin mağdur ettiği anneler “Çocuklarımızı kreşe veremiyoruz. Esenyurt’un sorunlarından bahsedin, bize ne Libya’dan” diye çıkıştı, ortalık bir anda gerildi. Zabıta ve özel güvenlik sadece uyarılarda bulunmakla yetinirken, Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un yandaşları, annelerin üzerine yürüyerek fiziki müdahalede bulundu, araya girenler olmasa anneler darp edilecekti.

AK Parti’den ‘indirilsin’ teklifi

2020 yılı için 750 TL’ye çıkartılan kreş ücretlerinin yeniden 400 TL’ye inmesi için AK Parti Grubu önerge verirken, olayların çıktığı meclis toplantısına ara verilmek zorunda kalındı. Geçen yıl AK Parti’nin, başkanlık teklifi olarak gelen 750 TL’ye onay vermesinin, Sayıştay raporlarında gözüken bir durumu açıklığa kavuşturmak olduğu açıklandı. Buna rağmen, CHP’lilerin önergeye sıcak bakmadığı gözlerden kaçmadı.

Esenyurt Belediyesi’nin kreş ücretlerine fahiş zam yapmasını protesto eden anneler, Meclis Toplantısı’nda, Türkiye’nin Libya’ya asker göndermesi, kadın cinayetleri, ekonomik kriz, Kanal İstanbul gibi genel konuları konuşan İYİ Parti Meclis Üyesi Enver Demir’i daha fazla dinlemeyerek “Esenyurt’un sorunlarından bahsedin, açız, çocuklarımız kreşe gönderemiyoruz” diye isyan etti. Olayların ateşlenmesinden sonra, zabıta ve özel güvenlik elemanlarının anneleri susturmak istemesi dikkat çekerken, Başkan Kemal Deniz Bozkurt’un yandaşları annelere saldırdı. Araya girenler tarafından annelerin fiziki darp alması engellenirken, CHP’lilerin ‘hak, hukuk, adalet’e yönelik sözleri yeniden rafa kalkmış oldu.

Araya girenler anneleri kurtardı

Kreşlere bir yıl içinde 3 kere zam yapılarak 750 TL’ye çıkartılması konusunda geçtiğimiz gün belediye binası önünde gösteri yapan anneler, fiyat düzenlemesi için seslerini duyurmak adına Esenyurt Meclisi’ne katıldı. Seyirci tribünlerinde ellerinde pankartla sessizce oturan Esenyurt Belediyesi’nin mağdur ettiği anneler, İYİ Parti Meclis Üyesi Enver Demir’in, genel politikaları konuşmasına daha fazla seyirci kalamayarak “Açız, kreşe çocuklarımızı gönderemiyoruz” diyerek isyan etti. Bu arada bazı CHP’lilerin annelerin üzerine yürümesi dikkat çekerken, araya girenler sayesinde anneler darp edilmekten kurtulabildi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa