SON DAKİKA

Haber Ekspress

Başakşehir’de sahne genç yıldızların

Başakşehir’de sahne genç yıldızların
Bu haber 19 Nisan 2019 - 11:00 'de eklendi.

Başakşehir Tiyatro Akademisi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Gençlik Oyunları kapsamında gerçekleştirilen Tiyatro Festivali, muhteşem bir finalle sona erdi. Festivalde, Öğrenciden Armağan Anadolu Lisesi’nin sahnelediği “Okulun İlk Günü” isimli oyun Onur Ödülü’ne layık görüldü.

Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi’nde (BKSM) düzenlenen programa; Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun yanı sıra Başkan Yardımcısı Tayyip Tanrıkulu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mahmut Yavuz, Gençlik ve Spor İşleri Müdürü Selim Çelebi, Tiyatro Akademisi Genel Koordinatörü İlknur Demir, TÜGVA İlçe Temsilcisi Barışcan Kısacık, festivalin jüri üyeleri olan duayen tiyatro sanatçıları Prof. Dr. Çetin Sarıkartal, Yılmaz Gruda, Cengiz Küçükayvaz, Ferdi Akarnur, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Final gününde 4 grup sahne aldı 

Tiyatro Festivali boyunca ilçe genelindeki 16 lisenin tiyatro grupları toplamda 18 oyunla jürinin karşısına çıktı. İki gün süren festivalin sonunda finale kalan dört oyun ünlü tiyatro sanatçılarından oluşan jürisinin karşısına çıktı. Programda finale kalan oyunlardan TOKİ Kayaşehir Anadolu Lisesi’nin “Bir Evlenme”, Miktat Ağaoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Japon Kuklası” , Bahçeşehir Atatürk Anadolu Lisesi’nin “Rosencrantz, Guıldenstern, Hamlet vd. Öldüler” ve Öğrenciden Armağan Anadolu Lisesi’nin “Okulun İlk Günü” isimli oyunları seyirciyle buluştu.

Onur Ödülü, “Okulun İlk Günü”ne 

Festival sonunda jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu Öğrenciden Armağan Anadolu Lisesi’nin “Okulun İlk Günü” isimli oyunu Onur Ödülü’ne layık görüldü. Oyunun yönetmeni Yezdan Kayacan ve jüri üyeleri Şamlar Tabiat Parkı’na kendileri adına dikilen fidanların sertifikalarını Başkan Kartoğlu’nun elinden aldı.

“Kültür- sanata desteğimiz sürecek” 

Final programında ayrıca Başakşehir Tiyatro Akademisi öğrencilerinin hazırladığı “Somalos” isimli oyunun özel gösterimi büyük alkış topladı. Konuklara hitap eden Başkan Kartoğlu, çok mutlu, heyecanlı ve gururlu olduğunu belirterek, “Bugün burada 1,5-2 yıl önce başlatılan çalışmaların meyvelerini topluyoruz. Okullarınıza geldiğimde hep Başakşehir mutluluğun, kültürün ve sanatın başkenti diyorum ya, işte şu an bunun gerçekleştiğini gördük” diye konuştu.

Tüm liselere tiyatro salonları yaptıklarını ifade eden Kartoğlu, şöyle devam etti: “Tiyatro Akademimizden okullara gönderdiğimiz tiyatro eğitmenleri ile sizlerin sanatla buluşmanızı sağlıyoruz. Ben bir ağabeyiniz ve Başkan’ınız olarak sizlere her konuda maddi-manevi destek vermeye devam edeceğim. Kültür- sanata desteğimiz sürecek. Bugün burada izlediğimiz birbirinden güzel oyunları inşallah tüm ülke genelinde hatta dünya çapında da izleriz.”

Yılmaz Gruda: “Tiyatro ve hayat beraberdir”

Gençlik Oyunları kapsamında yer alan Tiyatro Festivali’ni değerlendiren jüri üyelerinden duayen tiyatro sanatçısı Yılmaz Gruda, gençlerin performanslarının akıl almaz derecede iyi olduğunu dile getirerek, “Bu müthiş bir olay. Burada asıl önemli olan gençlerin sadece tiyatrocu olması değil, onları hayata da hazırlamak. Tiyatro ve hayat beraberdir. Bu gençler hayata daha büyük bir donanımla girecekler. O bakımdan tiyatronun yararı var. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Bey’i de bu harika projeden dolayı tebrik ederim.” dedi.

Cengiz Küçükayvaz: “Son derece gurur verici” 

Tiyatro Festivali’ni son derece gurur verici olarak nitelendiren usta tiyatrocu Cengiz Küçükayvaz ise konuşmasında, “Sadece öğrenciler açısında değil, böylesine genç beyinlerin yine genç yönetmenler tarafından çeşitli tekniklerle sahneye yansıtılması deneysel çalışmalar açısından da çok yararlı. Başakşehir Belediye Başkanı başta olmak üzere, Kültür Müdürlüğü’nü ve organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Şaşkınlık verecek bir durumla karşı karşıyayız. Sayısız grup var, bunlar oyunlarını sergiliyorlar, içlerinde dört tanesi finale kalıyor, içeride gençler dolu, harikulade bir atmosfer var. Bu durum, biz tiyatro insanları için de çok sevindirici. Tiyatro, dünyanın en güçlü silahlarından biri. Bir genç, tiyatro ve sanatla ne kadar haşır-neşir olursa o kadar güçlü olur. Bu organizasyonun Başakşehir öncülüğünde bütün İstanbul geneline yayılması gerekir diye düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Prof. Dr. Çetin Sarıkartal: “Güzel bir emsal teşkil ettiğini düşünüyorum” 

Jüri üyelerinden Prof. Dr. Çetin Sarıkartal da, “Tiyatro Festivali düzenleyen Başakşehir Belediyesi’ni Başkan Kartoğlu’nu tebrik ederek, “Oyuncuların bağımsızlığına büyük saygı göstermişler. Bu festival tiyatro sanatının kendisine gösterilen saygıyı her aşamasında kanıtlıyor. Bundan ötürü çok memnunum, güzel bir emsal teşkil ettiğini düşünüyorum. Çok mutlu oldum, bir de hitap ettiği genç öğrenci sayısının çok yüksek olması da beni çok etkiledi. Bu festivalin bu şekilde devam etmesini arzu ederim.” diye konuştu.

Başakşehir Müzik Akademisi öğrencilerinin mini konseri ve pantomim gösterisiyle renklenen program hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi. 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa