SON DAKİKA

Haber Ekspress

SİNOPLULAR YOK SAYILAMAZ

Büyükçekmece’de bulunan Sinop köy derneklerinin bir araya gelip oluşturduğu Büyükçekmece Sinoplular Platformu kuruluşunu resmen açıkladı. Büyükçekmece Hürriyet Mahallesi Muhtarı Nuri Demircan, bundan böyle birlik ve beraberlik içinde hareket edeceklerini belirtirken, her siyasi partiye yakın olacaklarını, ancak kendilerini yok sayan partiler olursa kendilerinin de o partileri yok sayacaklarını vurguladı.

SİNOPLULAR YOK SAYILAMAZ
Bu haber 11 Şubat 2019 - 14:48 'de eklendi.

Büyükçekmece Sinoplular Platformu, Büyükçekmece Aymerkez AVM’de düzenlenen kahvaltıyla beraber oluşumun kurulduğunu resmen kamuoyuna duyurdu. Büyükçekmece’deki Sinop köy derneklerinin oluşumuyla bir araya platformun kurulumun açıklandığı kahvaltıya Büyükçekmece Belediyesi AK Parti meclis üyesi adayları Ramazan Çaylı, İbrahim Kamışoğlu, Muhittin Büyük, CHP meclis üyesi adayları Mazhar Çorlu, Cemile Dağdelen, MHP meclis üyesi adayları Mehmet Göçen, Tuğçe Geçer, Hürriyet Mahallesi Muhtarı ve muhtar adayı Nuri Demircan, Dizdariye Mahallesi Muhtar adayı Mustafa Abacıoğlu, Muratçeşme Mahallesi Muhtar adayı Bilal Ünlübaş, Türkoba Mahalle Muhtar adayı Abdullah Mutlu, Ulus Mahallesi adayı Salim Demirel, Hürriyet Mahalle Muhtar adayı Murat Özışık, Büyükçekmece’de bulunan Sinop köy dernek başkanları, kanaat önderleri, Sinopluların hemşehriler ve basın mensupları katıldı.

DEMİRCAN: BUNDAN SONRA ‘BEN’ YOK ‘BİZ’ VAR

Organizasyonda ilk olarak Büyükçekmece Hürriyet Mahallesi Muhtarı Nuri Demircan konuşmasını gerçekleştirdi. Demircan, platform olarak her siyasi partiye yakın olacaklarını ifade ederek, “Büyükçekmece’de yaklaşık olarak 8000 Sinoplu yaşıyor. 5290 nüfuslu Sinoplu seçmen kitlemiz var. Ancak bu kadar kişi arasından seçilmiş kişi olarak bir tek ben varım. Dolayısıyla birlik ve beraberlik içerisinde olursak bu seçilmişler sayısını isterlerse 5’e, 6’ya çıkarma hakları var. 4 seneden bu yana istişareler sürüyordu. Bunun neticesinde derneklerimizi bir merkez dernek çatısı altında toplayalım dedik. Nihayetinde de Büyükçekmece Sinoplular Platformu’nu kurduk. Bundan sonra hiç kimse ‘ben’ demeyecek, ‘biz’ diyecek.” şeklinde konuştu. Sözlerini sürdüren Demircan, “Her siyasi partiye yakın olacağız. Örneğin, X Parti’den bizim üç tane meclis üyesi adayımız var. Tabi ki bunların üçünü de alma şansları yok. Ama biz bu kardeşlerimizden birini mutlak suretle görmek istiyoruz diyeceğiz. Eğer bize listelerinde yer vermiyorlarsa, bize değer vermeyene biz de değer vermeyeceğiz. A veya B partisi diye zikretmiyorum. Bizi yok sayanı biz de yok sayacağız. Bu platformu da bundan sonra biz varız demek için kurduk. Bizi yanlarında görmek istiyorlarsa kendileri bizi yanlarına çekecekler.“ ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

ATİLA: TEK YUMRUK OLACAĞIZ

Sinop Durağan Sarıyer Kozluca Mahalleleri Dernek Başkanı, aynı zamanda yeni kurulan Büyükçekmece Sinoplular Platformu Başkanı Süleyman Atila ise bölgedeki Sinoplu hemşehriler olarak artık tek yumruk olarak yollarına devam edeceklerini belirterek, “Yaklaşık 30 yıldır bu bölgede emek vermekteyiz. Ama maalesef bizi bürokrasi alanında, siyaset alanında bizleri hep yok saydılar. Biz aslında bu alanlarda hep vardık ama belki de biz kendimizi ifade edemedik…  Biz de bunların neticesinde Büyükçekmece Sinoplular Platformu’nu kurduk. Bizim köy derneklerimizin yaptığını il dernekleri yapamıyor! Birlikten güç doğar. Bundan sonra birbirinden değerli dernek başkanlarımızla yapacağımız istişareler sonucu doğru karaları alıp, yanlış kararları da alıp çöpe atacağız. Bundan sonra güçlü bir şekilde tek yumruk olarak yolumuza devam edeceğiz.” diye konuştu. Etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

HABER: Suat Can Yurdum

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa