SON DAKİKA

Haber Ekspress

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’dan Soru Önergesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’dan Soru Önergesi
Bu haber 27 Nisan 2020 - 17:07 'de eklendi.

Umut Uçar-Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün”Eğitimde Ramazan Günlükleri”adı altında öğrencilerden hadis ve dua okudukları videolar ile resimler talep ederek,yayınlamasını Meclis gündemine taşıdı. Kaya’nın verdiği soru önergesinden satır başları;

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ MÜFTÜLÜKLERİN PROGRAMLARINI MI UYGULUYOR

Milli Eğitim Müdürlükleri Müftülüklerin Programlarını mı Uyguluyor
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Eğitimde Ramazan Günlükleri” adı altında öğrencilerden hadis ve dua okudukları videolar ile ramazan faaliyetlerine ilişkin resimler talep ederek, yayınlamasını Meclis gündemine taşıdım. TBMM’ye verdiğim soru önergesi ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a, “Milli Eğitim Müdürlükleri, Müftülüklerin programlarını mı uygulamaktadır?”

Yıldırım Kaya’nın verdiği Soru Önergesinde;
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “Eğitimde Ramazan Günlükleri” kapsamında yayınlamak için öğrencilerden hadis ve dua okudukları videolar ile ramazan faaliyetlerine ilişkin resimler talep etmiştir.

Okul müdürlerinden; çocuklara “duamı okudum”, “hadisimi okudum”, “yemek duamı yaptım” konulu video ve resimler çektirerek, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne göndermeleri istenmiştir.
Çocuklardan toplanan video ve resimlerin Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge sosyal medya hesaplarından ve Aydın Öğrenci Akademisi web sitesinden yayınlanacağı duyurulmuş; çocukların adı soyadı, ilçesi ve okullarının ayrıntılı şekilde yer alması da istenmiştir.

Bu bilgiler kapsamında;
1. Etkinlik Milli Eğitim Bakanlığı onayıyla mı yapılmaktadır?
2. Diğer illerimizde de benzer etkinlikler var mıdır?
3. Milli Eğitim Müdürlükleri, Müftülüklerin programlarını mı uygulamaktadır?
4. Çocukların özel görüntü ve resimlerinin bu şekilde yayınlanması doğru mudur?
5. Uygulama, Çocuk Hakları Evrensel Beyannamesine aykırı değil midir?
6. Çocukların görüntü ve resimlerinin yayınlanması, ilerleyen yıllarda telafisi mümkün olmayan sorunlara neden olmaz mı?
7. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, diğer dini inanç gruplarıyla ilgili de benzer etkinlikler yapmış mıdır?
8. Uygulama müfredatta yer almakta mıdır?
9. Uygulama laik, demokratik ve bilimsel eğitim ilkelerine uygun mudur?
10. Sorumlular hakkında soruşturma başlatılacak mıdır?

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa