SON DAKİKA

Haber Ekspress

CHP’li Sarı HDP ile açık ittifak istedi

CHP Parti Meclisi Üyesi, eski Milletvekili Müslim Sarı, partisinin cesaret göstererek HDP ile açık ittifak yapması gerektiğini söyledi.

CHP’li Sarı HDP ile açık ittifak istedi
Bu haber 06 Ağustos 2020 - 15:32 'de eklendi.

CHP Kurultayı’nda Kılıçdaroğlu’nun listesini delerek Parti Meclisi’ne giren isimlerden biri olan Müslim Sarı, terör örgütü PKK’nın yayını Mezopotamya Ajansı’na konuştu. CHP’nin “bölünme paranoyasından” kurtulması gerektiğini belirten Sarı, “CHP, HDP ile açık bir ittifak yapacak cesarete sahip mi? Önümüzdeki dönem CHP’nin en büyük ikilemi bu olacak. Ya bunu yapacak cesareti gösterecek, kadrolarını üretecek, iletişim dilini kuracak, kendi tabanını ve toplumu ikna edecek ve özgüvenle bakacak meseleye ya da ayrı ayrı seçimlere gireceğiz” ifadelerini kullandı.

“NE GEREKİYORSA YAPILMALI”

CHP’nin sol oyları HDP’ye, Batı’daki oylarını da İyi Parti’ye ya da Merkez İttifaka kaptırma ihtimali bulunduğuna işaret eden Sarı, “Dolayısıyla CHP’nin bunları öngörerek bir siyaset yapması lazım. Hiçbir angajmana girmeden, korkmadan cesur bir biçimde ne yapılması gerekiyorsa onu yapması gerekir” dedi.

Batı’daki seçmenlerin Büyükşehirleri HDP sayesinde aldıklarını bildiklerini belirten Sarı, “Tabanlar arasında bir yakınlaşma var. Cesaretsiz olan siyasetçiler, yukarıdakiler. Taban hazır” ifadelerini kullandı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa