SON DAKİKA

Haber Ekspress

Derviş Zaim’e Amerika’dan Ödül

Derviş Zaim’e Amerika’dan Ödül
Bu haber 22 Temmuz 2021 - 17:13 'de eklendi.

Başarılı yönetmen Derviş Zaim’in Flaşbellek filmi, ABD’nin önemli festivallerinden 27. Sedona Uluslararası Film Festivali’nden ‘En İyi Uluslararası Film’ ödülünü kazandı…

Derviş Zaim’in yönettiği Flaşbellek filmi Amerika Birleşik Devletleri’nin Arizona eyaletinde düzenlenen ve ülkenin önde gelen festivalleri arasında kabul edilen 27. Sedona Uluslararası Film Festivali’nden ‘En İyi Uluslararası Film’ ödülünü kazandı. Flaşbellek filmi, Suriye’den Türkiye’ye uzanan bir yolculuğun yarattığı dönüşüm hikayesini heyecan dolu bir serüven olarak anlatıyor.

Film, 2020 yılında Fransa’nın en önemli iki festivalinden biri olan 42. Cinemed (Montpellier) Film Festivalinde ‘Genç Jüri Ödülü’nü kazanmış ve 12-19 Temmuz 2021 tarihlerinde Fransa’da CCAS (Social Activities of Energy) adlı kurumun organizasyonu ile salonlarda seyirci ile buluşmuştu.

Flaşbellek filminde, Arap sinemasının ünlü oyuncularından Salah Bakri ile Ali Süleyman yer alıyor. İkiliye Husam Chadat ve Sara El Debuch eşlik ediyorlar. Görüntü yönetmenliği’ni Andreas Sinanos’un, kurgusunu Aylin Zoi Tinel’in, müziğini Marios Takoushis’in yaptığı film, 2019 yılında Gaziantep ve Konya’da çekilmişti.

Flaşbellek, 2021-22 sinema sezonunda seyircisi ile buluşması bekleniyor.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa