SON DAKİKA

Haber Ekspress

Dilek Pehlivan’dan ‘Yamalı Kalp’

Dilek Pehlivan’dan ‘Yamalı Kalp’
Bu haber 19 Mayıs 2021 - 22:28 'de eklendi.

Sanatçı ve yazar Dilek Pehlivan ilk kitabının ardından deneme türündeki ikinci kitabı Yamalı Kalbi  Gece Kitaplığı yayınevi baskısıyla çıkardı…

Yırtılıp parçalanıp sonra yama yapılmış bir kalp ile ne kadar devam edebilirsin, dikiş izleri hatırlatır hep yarıldığı yeri. O artık Yamalı Kalp!  diyor yazar kitabında.

Kitapta hayata dair düşüncelerinin tecrübelerinin dışında insan ilişkilerine de değinmiş. Kitap gerek kapağı ve içeriğiyle kısa sürede okurun beğenisini kazandı.

Dilek Pehlivan 1987 doğumlu. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Radyo Sinema ve Televizyon mezunudur. Üniversite yıllarında senaryo yazarak yazarlığa başlamıştır. Üniversite eğitiminin ardından televizyon ve radyo programları sunmuş.Tiyatrocu Ayla Algan’dan oyunculuk diksiyon ve dublaj eğitimi almıştır.Dizi ve film tecrübeleri de vardır.

İlk single çalışması “Bana Ne Kısmetle  Var ” ve ikinci single  çalışması “Keskin Bıçak” . Aynı zamanda yayınlanmış ilk kitabı şiir türünde “ Zayıf Bedenlere Yüktür Aşk” ismindedir.

Dilek Pehlivan: “İçimin can kırıklıklarına dokundum. Parça parça can yarığı… İnsan bir kere kırıldı mı, dağıldı mı, toparlanamaz. Ya atacaksın ya da yamalayacaksın, yama tutarsa. İnsanın kalbi de yama tutarmış. Her acıdan düş kırıklıklarından sonra yamaladık ve hayata devam ettik. Ta ki karşımıza yeniden parça parça edecekler çıkana kadar. Hayat böyledir; önce sevindirir, ümitlendirir. Sonra da nasıl parça parça etsem diye güler, plan yapar. Yine dağıtır, parçalar her seferinde… Dağılan parçalarını toplayabildiğin kadarını toparlar ve devam edersin yoluna. Ve hep gözünden kaçan parçalar da olur. Eksik kalırsın, başkasını alıp koysan, yerini tutmaz sırıtır, emanet durur. Bilirsin, anlarsın, yamalıdır işte, eskisi gibi değildir. Yırtılıp parçalanıp sonra yama yapılmış bir kalp ile ne kadar devam edebilirsin, dikiş izleri hatırlatır hep yarıldığı yeri. O artık Yamalı Kalp!”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa